Gå til sidens hovedinnhold

Gjenbruk på sitt beste

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

- Det var godt oppmøte og miljøengasjement sist uke i Rådhusparken, forteller Katharina Fagertun, leder for Framtiden i våre hender Bodø. Fredag 31.juli rigget vi opp med bord, håndsprit/håndvask og avstands merking. De påmeldte selgerne fikk sette frem sine gjenbruksvarer som var rengjort eller hadde stått ubrukt den siste tiden. Det dukket opp både yngre og eldre kunder som var godt fornøyd med utvalget av gjenbruksvarer. Hvis vi skal anslå et tall så må det ha vært rundt 100-150 personer innom i løpet av de fem timene markedet var åpent. Og dette midt i fellesferien!
Det var Annicken Barøy Markussen som kontaktet Framtiden i våre hender Bodø om et mulig samarbeid for å avholde et litt større Gjenbruksmarked enn det hun hadde i fjor. Samarbeidet gikk strålende og de oppmøtet snakker allerede om en reprise.

Et av de beste tiltakene for miljøet og en viktig sak i sirkulær økonomi er kjøp og salg av brukte ting. Også kalt re-distribusjon.

Vi vil takke de frivillige som stilte opp og bidro til å holde arrangementet trygt. Alle som deltok viste respekt for smittevernregler og var med på å skape god stemning.
Ramirent Bodø og Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter sponset oss med noe utstyr gratis.

Barna fikk også muligheten til å plante et frø i komposter bare kaffekopper fra popup kafeen. Gjenbruk i aller høyeste grad.

Alt i alt et meget vellykket arrangement!


Etter arrangementet har vi fått inn flere tilbakemeldinger på at Gjenbruksmarkeder ønskes flere ganger årlig. Vi i Framtiden i våre hender Bodø ser fram til neste gang.

Kommentarer til denne saken