«Hvis et lokalt band i Bodø behøver en konsertarena som kan inspirere til utvikling, hvor finnes den arenaen i dag? Ikke på Gimle i alle fall.» skriver ANs sjefsredaktør i en kommentar 11. februar. Det er helt riktig at det ikke skjer på Gimle! Men det skjer! Vi har fått en ny og betydelig oppgradert arena på Svømmehallen Kulturfabrikk.

Det er både trist og oppsiktsvekkende at AN ikke kjenner til denne arenaen, hvor ungdom kan jobbe med musikk og film i lokaler som er skreddersydd for formålet. Der er det øverom, rom for medie- og musikkproduksjon, møterom, kultursal og sosiale soner, alt i universelt utformede lokaler. 28. januar ble UKM arrangert på Svømmehallen Scene. Her viste ungdom fram det de driver med innen dans, kunst og musikk. AN var ikke til stede.

To ettermiddager i uka er det åpent for alle og med bemanning, men ungdom som ønsker å bruke huset har tilgang hele uka, og lokalene er i bruk hver dag. Dette er et eksempel på Bodø kommunes ambisiøse kultursatsing, og det er rettet mot barn og unge, som er nettopp det som etterlyses i kommentaren

Jeg vil oppfordrer redaktøren i AN til å ta med seg en journalist og blir med for å møte både ungdommene og de som jobber der! Onsdag 20.02. passer for eksempel bra. Da er det åpen scene og konsert med et helt nytt Bodø-band. En kjempefin anledning til å se at det fortsatt spirer og gror i kjølvannet av bodøbølgen.

Eller kanskje enda mer spennende er det som skjer i slutten av denne uka, når det er øvingshelg for en helt ny teaterforestilling med premiere i april. Det er et samarbeid mellom FRUKT, Svømmehallen og Nordland Teater. Et unikt prosjekt hvor Bodø-ungdom er med i alle produksjonsledd, og skal stå på scenen sammen med profesjonelle. Hva sier du, sjefsredaktør Rask Jensen, blir du med?

Hovedspørsmålet til Rask Jensen er imidlertid hva vi får igjen for de pengene vi bruker på Stormen konserthus. For å ta ungdomssatsingen først: Hver tirsdag er det åpen tirsdag på Sinus for ungdom. Dette er først og fremst en åpen møteplass, men også med kulturelle innslag. Kommunen er alltid til stede med barne- og ungdomsarbeider. Tilbudet er gratis. AN er velkommen innom på åpen tirdag!

Ofte, både hverdag og helg, er det også mulighet til å være med på Soul Sessions. Dette er danseworkshops innenfor Streetdance og hipop for ungdom mellom 13 og 18. Helt gratis! AN bør også kjenne sin besøkelsestid på lørdagene i Stormen. Utover våren kommer rimelige billetter til barne- og familieforestillinger av høy kvalitet. Konserthuset er åpent, cafe, og ofte også gratis aktiviteter og opplevelser for barn.

Sinus Lokalt er konserter med gryende lokale artister og band. Stikk innom 25 mars og anmeld konserten med Bodø-bandet Virkelig! Konserthuset er åpent og tilgjengelig for alle for eksempel på lunsjkonserter hver fredag kl. 11. Her kan man oppleve konserter av svært høy kvalitet helt gratis. Tilbudet burde vært kjent blant flere. Kanskje AN kan bidra til det?

I køen inn til den fantastiske konserten med verdensstjerna Angelique Kidjo under Bodø Jazz Open kom jeg i prat med tre tilreisende fra Mo i Rana, som tok en hotellhelg i Bodø i anledning konserten. De var helt sikkert ikke de eneste. De store arrangementene trekker mange tilreisende til byen som legger igjen penger hos hoteller, restauranter og øvrig næringsliv.

Dette er også en viktig merverdi ved Stormen, på lik linje med arrangementene på Svømmehallen Scene. Det kunne også vært artig med en reportasje i AN som undersøkte hva kommunens næringsliv får igjen for store kulturarrangementer.

Når Rask Jensen spør hva vi har brukt en milliard på, så inkluderer han også Biblioteket. Her er mengden tilbud som er åpne og tilgjengelige for alle så mange at det ikke nytter å liste dem opp. Men også her bør AN ta turen innom. Jeg oppfordrer spesielt til å besøke Unge Stormen. En dekning av det nye tilbudet Unge Stormen Tekst som er kreative skriveverksted, kanskje? Rask Jensen har rett i at Bodø Kommune bruker mye penger på Stormen.

Hvem som har ansvaret for at AN ikke er kjent med hvilke tilbud byens befolkning får igjen for denne satsinga skal jeg ikke kommentere. Men engasjement rundt tilbudet er bra. Det skulle bare mangle all den tid vi har så høye ambisjoner satser såpass mye. Jeg håper redaktøren tar imot utfordringen. Skal vi begynne på Svømmehallen Kulturfabrikk?