Etablerer frivilligsentral i Gildeskål

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I kommunestyremøtet 26. juni ble det vedtatt at kommunen skal etablere Gildeskål Frivilligsentral. Snart starter arbeidet med å finne en daglig leder i 100 prosent stilling, med mulighet for at stillingen kan deles på to 50 prosent daglige ledere, skriver kommunen på sine nettsider.

Åpningen skal etter planen være 1. januar 2020, og både rådmann og prosjektgruppen som har jobbet med saken i første halvdel av 2019 gleder seg til prosessen videre.

I tillegg ble flere avtaler med ulike foreninger og organisasjoner vedtatt. Kommunen inngikk en avtale med Norges Frivilligsentraler med en årlig kostnadsramme på 4000 kroner. En avtale med BUA med en årlig kostnadsramme på 20.000 kroner, og en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen for å få i gang aktivitetsvenn-programmet.

Gildeskål kommune går også til innkjøp av en bruktbil som skal brukes av den fremtidige frivilligsentralen, med en kostnadsramme på 400.000 kroner. Denne investeringen skal finansieres ved ubundet kapitalfond.

Avslutningsvis skriver kommunen at det trengs et løft samt bedre koordinering blant de frivillige i Gildeskål. Dette er noe jobben som daglig leder i frivilligsentralen skal jobbe med. Det vil også i følge kommunen styrke muligheten for ukentlig tilstedeværelse i hele kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken