Støttegruppe etter ordførerskifte

Initiativtaker: Christina Pedersen har laget en Facebookgruppe, "La Petter Jørgen sitte som ordfører".

Initiativtaker: Christina Pedersen har laget en Facebookgruppe, "La Petter Jørgen sitte som ordfører".

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Folket i Gildeskål ønsket Arbeiderpartiets ordfører Petter Jørgen Pedersen, men slik ble det ikke.

DEL

"La Petter Jørgen sitte som ordfører" heter den nyoppstartede Facebookgruppa med 217 medlemmer. I fire år har Petter Jørgen Pedersen og arbeiderpartiet hatt ordførerkjede rundt halsen, og alt lå til rette for at det skulle bli fire nye år for den røde siden i Gildeskål. Med 40,4% av stemmene, 160 personstemmer, 24 slengere og 185 ekstrastemmer fra lokale helter, måtte Pedersen allikevel se slaget tapt. Nå har datteren Christina Pedersen (25) opprettet Facebookgruppen av ren engasjement og frustrasjon.

Stort engasjement

- Jeg har respekt for alle partiene, men jeg er også for respekt og ærlighet fra dem. Det var tydelig klart at AP og Pedersen hadde flest stemmer, og fikk flere gratulasjoner. Utfallet kom derfor overraskenede på flere av innbyggerne, forteller hun.

Grunnet sykdom måtte APs Pedersen ta seg fri, og det var da SP, Høyre, FrP og KrF valgte å gå sammen. Dette stiller Christina Pedersen seg spørrende til.

- Når Arbeiderpartiet fikk flest stemmer, hele 40,4%, er det jo det folket vil ha og man lurer jo på om det ikke er det som har noe å si. Er det dette som er demokrati? Folk er rett og slett lei seg, sier hun.

Hun legger til at hun ikke er i tvil om at Gildeskåls nye ordfører fra Senterpartiet, Svein Eggesvik, vil gjøre en god jobb for kommunen, men mener at flertallet bestemmer.

Får støtte

På Facebookgruppen er det flere som deler sin mening om den overraskende hendelsen, og Pedersen forteller om et døgn med mange meldinger, interesse og engasjement. Og selv om hun vet at det fra kommunens side ikke vil bli en endring, håper hun at engasjementet taler sitt.

- Synes ikke det som har skjedd etter valget virker å være særlig demokratisk, skriver en.

- Hva nytter det å stemme når noen parti bare kan gå sammen for å skvise ut andre, skriver en annen.

Selv om Petter Jørgen Pedersen har sett at gruppen er opprettet, blir han ikke å besøke siden med det første. Likevel er han glad for støtten hans velgere viser.

- Jeg synes det er veldig bra at de er engasjerte, og at de gir mye positive tilbakemeldinger på meg og mitt arbeid, men jeg kommer nok til å la dem styre gruppen. Det får være deres rom til å uttrykke sine følelser og meninger på. Denne gangen ble de ikke som folket ville, men jeg går ut med hevet hodet.

Det lyktes ikke AN å komme i kontakt med Svein Eggesvik for en kommentar søndag ettermiddag.

Artikkeltags