Som utflyttet fra Bodø er jeg nok mer opptatt av lokalpolitikken i Trondheim hvor jeg har bodd de siste 13 årene. Med familie og venner i Bodø får jeg av og til med meg en og annen nyhetssak. Siden jeg er datter av byens varaordfører observerer jeg fra tid til annen at han er ute i media og uttaler seg politisk, og jeg følger en gruppe på facebook som heter Bodø politisk debatt.

De siste dagene har jeg undret meg over hvordan dere fører diskusjon der oppe. Særlig reagerer jeg på utspillet fra Espen Bless Stenberg hvor han lirer av seg en hel rekke adjektiver for å fyre opp stemninga. Han poster sitat fra et innlegg i sosiale medier som er fjernet. Kan dere ikke føre en mer saklig diskusjon om politiske saker, heller enn å fokusere på person?
Å kritisere politikere er selvfølgelig en viktig del av et sunt demokrati. Det er flere byer som kutter i budsjettene som følge av krisen vi står i. Det er uheldig at det går utover elevene at kommuner ikke har økonomien som de har basert budsjettene sine på, og det er fint at det settes fokus på saken.

Samtidig får jeg et svært dårlig inntrykk av lokalmediene i Bodøs dekning av diskusjonen. NRK forsøker i det minste å vise at det er ulike aspekter ved saken, og de tar seg tiden til å snakke med elevene selv om hvordan de opplever å bli hørt. Det er suspekt hvordan blant annet Avisa Nordland bruker så mye ressurser på å skape sensasjonspregede nyheter.

Dere lager svært høy terskel for politikere og andre å delta i den offentlige diskusjonen om viktige spørsmål.