Jo mere jeg leser, ser og hører om de negative konsekvensene av vindkraft, jo mer forbauset blir jeg over politikere og byråkrater som går inn for dem. Jeg lurer hvilke rådgivere de hører på og hvorfor de fullstendig overser alle de negative sidene som følger med. Vindkraft entusiastene har jeg forlengst gitt opp. Da er det trolig lettere å få en hardbarke Liverpool-supporter til å heie på Manchester United.

Jeg har et forslag på hvordan man kan få de som godkjenner vindkraftprosjekt å undersøke litt mere og tenke seg om før de skriver under på en konsesjon. Det bør være slik at den som godkjenner en vindturbin automatisk får denne oppkalt etter seg og at navnet males vel synlig på turbinen samt at den får en navneplate i fundamentet der vedkommendes navn blir stående for all framtid. Da nytter det ikke i ettertid å skylde på andre politiske konstellasjoner både før og etter konsesjonen er gitt.

Når problemene melder seg kan alle og enhver se hvem som egentlig bærer ansvaret og hvem de kan takke for tingenes tilstand. Vindturbiner bør kunne kalles opp etter ledende byråkrater og politikere som går i bresjen for utbyggingen. Større felt kan få navnet til ansvarlig statsråd. At flere turbiner kalles opp etter samme person er ingen problem. Det er bare å legge til et nytt nummer for hver nye turbin vedkommende har godkjent. Da kan man også se hvem som har vært mest ivrig med å få opp slike monster.

Hvis man tenker noen år tilbake i tiden var der en borgerlig regjering med 3 kvinnelige partiledere som gjorde helomvending i forslaget om å innføre en ekstra avgift på plastposer. Skal lure på i hvor stor grad faren for å få kallenavnet "Tante Pose" inn. En lite smigrende tittel å få.

Slike kallenavn blir ofte hengende ved. Tenk bare på en viss utro vekter som fikk en kreativ ide og som etter litt hardt arbeid i et ulåst bankhvelv fikk kallenavnet "Benny Bankboks" som han trolig må leve med livet ut. Hvilken dårlig administrert kommune skjelver vel ikke når de hører navnet Robeck og listen som fikk hans navn knyttet til seg.Han var jo bare lederen av et utvalg.

I det maritime har man navnet Plimsol som brukes i forbindelse med de værste vrakene. Ironien er at Lord Plimsol er kanskje den personen som inviduelt har gjort mest for sikkerheten til sjøs. Han var nemmelig den personen som fikk innført lastemerket på skipsiden. De skipene han var ute etter å stoppe ble kaldt plimsollere. Synd for mannens ettermæle.

Tilbake til nåtiden tror jeg ikke noen politikere ønsker å få en feilslått energi satsning oppkalt etter seg. Tar jeg feil vil navnet stå skrevet med gullbokstaver for ettertiden.