Elkjøp og Komplett.no stanser salget av elektriske sparkesykler som går i mer enn 20 kilometer i timen. Det skriver nettstedet tek.no.

Avgjørelsen kommer etter at Tek.no konfronterte dem med at Statens vegvesen mener sparkesyklene er ulovlige å bruke – selv på privat vei.

Ser på muligheten til å sperre farten

Avisa Nordland har vært i kontakt med nordisk kommunikasjonssjef for Elkjøp, Christian Kamhaug.

– Dette gjelder alle sykler som går mer enn 20 km/t, og salgsstoppet gjelder over hele landet. Vi vil nå kontakte vårt nordiske leverandør og se på mulighetene for å få elektronisk sperret de modellene som overstiger grensen, sier Kamhaug.

Han sier at det i utgangspunktet ikke er ulovlig å selge elektriske sparkesykler som overskrider grensen, men at disse er ulovlig å kjøre – også på privat vei.

– Det ville vært dårlig gjort ovenfor kundene våre å selge de et produkt de ikke kan bruke. Vi forholder oss til reglene i veitrafikkloven og vil derfor stanse alt salt inntil videre, sier Kamhaug til Avisa Nordland.

Har gått fem kilometer for fort

Ifølge Tek.no har også Komplett stanset salget av elsparkesykler.

– Elsparkesykkelmarkedet i Norge er nytt og lite regulert, men vi skal følge de lover og regler som gjelder. Komplett har inntil videre stanset salget av elsparkesykler, ettersom våre modeller viser seg å ha gått fem kilometer for fort. Vi har også bedt vår leverandør om å etablere en fartssperre innenfor den tillatte grensen, sier kommunikasjonsansvarlig Kristin Hovland i Komplett Group til Tek.no.