Gå til sidens hovedinnhold

Frps skolepolitikk skaper tapere

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kassandra Petsas mener i AN 11/7 at mobbing bør løses med å flytte mobberen til en annen skole. Enkle løsninger fra Frp er ikke alltid de beste! Hun sier at mobbing i Fauske kommune har økt. Det hun ikke sier, er at Fauske kommune har lagt ned flere grendeskoler og nærmiljøskoler på grunn av dårlig kommuneøkonomi.

Fauske har gjennomført en voldsom sentralisering, slik at førsteklassinger ikke får gå til sin nærmeste skole første skoledag, men må kjøres eller busses flere kilometer. Dette er verken bra for folkehelse eller miljø, men mest av alt blir det større skoler og klasser, mindre «gjennomsiktig», og mobbing får større spillerom.
Frp i regjering har sørget for en anstrengt kommuneøkonomi, og skolebarna er noen av dem som får lide. Store skoler er grobunn for mobbing, kontra små nærmiljøskoler der nabolaget kjenner til hverandre, og foreldre prates over hagegjerdene.

Frps løsning om å flytte mobberen, er ikke så enkel og bra som den kan virke. Studier viser at de som mobber, ofte har vært utsatt for mobbing selv. Så skal de da straffes dobbelt ved i tillegg å bli tvangsflyttet til en annen skole? Ikke akkurat en valgkampsak å skaffe stemmer på, Frp! «Mobberen» vil vel bare mobbe desto mer på ei ny skole, da mange såkalte mobbere ofte tenker «angrep er beste forsvar».

Nei, sørg for økte overføringer til kommunene, gjerne øremerket skole, slik at kommunene slipper å bruke skoleelever som salderingspost! Det beste for alle små unger, er ei trygg og nær og lita skole, som alle naboungene går på, og der foreldrene kjenner hverandre og kan snakkes og løse problemer seg imellom, gjerne med hjelp av lærere, helsesøster, o.l.
Også Frp bør gå inn for økte overføringer til kommunene, for god skole koster! Og fordi ungene våre fortjener det!
 

Kommentarer til denne saken