Gå til sidens hovedinnhold

Frp klatrer kraftig på ny måling

Artikkelen er over 1 år gammel

Frp klatrer kraftig på Vårt Lands meningsmåling og får en oppslutning på 13,3 prosent. Det er partiets beste resultat i hele koronaperioden.

På Norstats septembergallup for avisen, er Frp den klare vinneren. De går frem med 3,6 poeng fra forrige måling.

– Gode målinger er alltid hyggelig, og jeg tror vi vil se en tendens der Frps tall går opp, sier partileder Siv Jensen til Vårt Land.

Partiene på venstresiden har en lavere oppslutning enn i august.

Ap går tilbake på med 1,4 prosentpoeng til til 22,6 prosent. Høyre får en oppslutning på 25,3 prosent, en nedgang på 1,5 prosentpoeng.

KrF får økt oppslutningen med 0,4 prosentpoeng og er med 4,1 prosent over sperregrensen. MDG faller 0,7 prosentpoeng og ligger på 4,2 prosent. Venstre står på stedet hvil med en oppslutning på 3,2 prosent, mens Rødt går tilbake med 0,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 3,4 prosent.

Senterpartiet har en økning på 0,3 prosentpoeng og ender på 14,3 prosents oppslutning. SV får en oppslutning på 7,8 prosent, ned 0,1 prosentpoeng.

Andre partier får 1,8 prosents oppslutning, en oppgang på 0,1 prosentpoeng fra augustmålingen.

Målingen ble gjennomført fra 14. til 20. september med 948 respondenter. Feilmarginen er mellom 1,0 og 3,3 prosentpoeng.

Frp-toppene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim vil gjøre det umulig å få opphold ved å søke om asyl i Norge.

– Europa må si fra til asylsøkerne: Hvis du kommer på grensen, får du ikke opphold. Uansett. Det sier Frps Jon Helgheim og Sylvi Listhaug, til Aftenposten.

– Det er det som ordrett kommer til å stå i vårt program, sier de to.Listhaug leder Frps innvandringsutvalg og Jon Helgheim er partiets innvandringspolitiske talsmann. I programforslaget som de mener «skal få slutt på drukningsulykker og trafikken over Middelhavet som menneskesmuglere tjener store penger på», legges det opp til at kun et begrenset antall kvoteflyktninger får opphold i Norge.

Asylsøkere som kommer til den norske grensen skal få behandlet sin søknad, men vil ikke få opphold i Norge selv om søknaden blir innvilget.

– Hvis du trenger beskyttelse, så skal du få beskyttelse i et tredje land. Flyktningkonvensjonen sier at du ikke skal sende noen tilbake til der de blir forfulgt eller utsatt for dødsstraff.

Men asylretten skal beholdes understrekes det.

– Det eneste flyktningkonvensjonen sier, er at du har rett til å søke asyl. Det skal de få lov til. Det står ingen ting om hvor du skal ha rett til å være når du venter å behandlingen, og det står ingen ting om utfallet, sier Helgheim.

Kommentarer til denne saken