I 2008 søkte 22 år gamle Julie Kristiansen på stillingen som frivillig på Parkenfestivalen for første gang. Nå er den 36 år gamle bodøværingen tilbake på festivalområdet etter to år med pandemi.

– Jeg liker samholdet veldig godt, det er det som gjør at man kommer tilbake hvert år. Det blir litt som en familie som står sammen for å få Parken til å bli så bra som mulig hvert år. Uten frivillige så blir det ikke festival, så enkelt er det, sier Kristiansen.

Bildeserie

Folket trillet terning på Parkenfestivalen: – Han er kongen

Etter to år med virus og pandemi er endelig festivalen tilbake, noe som gleder henne stort.

– Det er veldig deilig å være tilbake igjen på Parken. Jobben vi gjør skaper bekjentskap og ett større nettverk. Jeg har blitt kjent med flere ildsjeler som har vært her i mange år og som har vært forbilder, og tatt godt vare på oss frivillige i alle år.

Ilia Nordland og Sebastian Lieng er frivillige for aller første gang i år, og de to 16-åringene stortrives i rollen.

– Jeg syntes det er veldig koselig, men på starten var det vanskelig å finne fram til ting. Det er veldig morsomt å møte nye folk og se på alle folkene og artistene som er her, sier Ilia Nordland.

Sebastian Lieng er i crewet og jobber med blant annet rigging.

– Jeg liker å gjøre mye av det tekniske, så jeg syntes det har vært veldig gøy å prøve meg fram til nye ting. Jeg skal nok søke neste år også, forteller Lieng.

LES OGSÅ: