Gå til sidens hovedinnhold

- Takk for oss!

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag morgen var Norges speiderforbunds hovedkomité for speiderlandsleiren «Nord 2017» tilbake på Rønvikjordene i Bodø.

Tilbake på stedet der cirka 9.000 speidere fra hele landet, og fra store deler av verden, var samlet en innholdsrik uke i juli.

Tett og godt samarbeid

Ved Vågønes gård møtte representantene fra speiderforbundet varaordfører Synne Bjørbæk, kultursjef Arne Vinje, Roger Jenssen fra utbyggings- og eiendomsavdelingen og Per Grøtterud fra kulturkontoret i Bodø kommune.

- Vi synes det var på sin plass med en markering for å takke for oss og takke for gjestfriheten og et veldig godt samarbeid med kommunen. Det har vært et tett og godt samarbeid helt siden vi la fram planene om speiderleiren i 2013, sier leirsjef for «Nord 2017» Peer-Johan Ødegaard.

- Det ville ha vært umulig å få til dette uten en så velvillig verskapskommune, sier Ødegaard.

- Et synlig minne

Denne fredagen kunne han og de andre representantene fra speiderforbundet overrekke et merke, nærmere bestemt en kløverlilje og som igjen er merket til Norges speiderforbund, med en tilhørende plakett.

- Dette merket ble smidd av en smed som heter Rasmus og han lagde denne i leiren her i sommer. Vi ønsker at dette skal være et synlig minne fra oss og «Nord 2017», og vi håper den kan stå her et sted ved leirområdet. Gjerne ved en av stiene som er anlagt her, sier Ødegaard.

Når Norges speiderforbund skal arrangere neste speiderlandsleir, et annet sted i landet om fire år, håper de at Bodø kommune kan være med i prosessen.

- Vi håper Bodø kommune kan være med og gi viktige og gode innspill til hva neste vertskapskommune kan vente seg, sier Peer-Johan Ødegaard.

- Imponert

Varaordfører Synne Bjørbæk tok stolt imot plaketten som i ettertid skal settes på minnesmerket, og med fine ord til Bodø som vertskapskommune.

- Det er et fantastisk flott håndverk og veldig fint at vi kan ha dette stående som et minne om speiderleiren, sier Bjørbæk.

- Jeg ønsker samtidig å få takke dere for at dere valgte Bodø som sted for speiderleiren, og for et godt samarbeid. Jeg er imponert, og jeg vet at mange andre er imponert over hva dere har fått til, sier Synne Bjørbæk.

Bildeserie

Bildeserie speiderleir

 

Har vist vei

Også kultursjef Arne Vinje ønsket å takke for samarbeidet.

- Dere har både vist vei og utfordret kommunen med speiderleiren som samlet mange tusen mennesker her i Bodø. Dette er også en veldig nyttig erfaring for oss, og som vi tar med oss videre i prosessen med å søke om å bli Europeisk kulturhovedstad, sier Arne Vinje.

Videre påpekte han at Bodø nylig ble kåret til Norges kulturkommune.

- Dette har også dere og speiderleiren «Nord 2017» vært en del av, sier Arne Vinje.

Kommentarer til denne saken