Gå til sidens hovedinnhold

Frigir navnet på fire av de omkomne etter helikopterstyrten

Artikkelen er over 2 år gammel

(iFinnmark:) Markus Vonheim (19), Kevin Berg (20), Kine Johnsen (20) og Robin Karlsen (20) var fire av de seks som omkom i helikopterstyrten lørdag. Det opplyser politiet sent søndag kveld.

Alle de fire er fra Alta.

De to andre navnene, en kvinne (22) fra Alta og en 27 år gammel mann fra Sverige, har politiet ennå ikke frigitt.

Les også

Alle seks omkom etter helikopterstyrten

Har sikret seg Snapchat-meldinger

Politiet har sikret seg Snapchat-meldinger fra helikopterturen i Alta. Fem personer i tidlig 20-årene og en svensk pilot omkom da helikopteret styrtet.

- Siste nytt er at de omkomne tas ut av ulykkesstedet ila kvelden og fraktes videre til Tromsø i morgen for videre identifiseringsarbeid, forteller lensmann Øyvind Lorentzen under en pressebrief søndag kveld.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvilke svar undersøkelsene på stedet har gitt. Det skal heller ikke ha vært noen svart boks i helikopteret.

- Det er en del snapper og sånt som er sendt fra de som var med på helikopterturen og de har vi sikret oss, sier Lorentzen på spørsmål om politiet har elektronisk materiale fra turen.

Han vil ikke si noe om hvorvidt meldingene kan si noe om hva som har skjedd under ulykken.

- Det er jo sånn at alle opplysninger er jo med på å enten bekrefte eller avkrefte noe, sånn at det kan være nyttig informasjon i forhold til små detaljer som kan være avgjørende.

Lorentzen kan heller ikke si noe om hva vitneavhør i løpet av søndagen har ført til av opplysninger.

- Jeg har ikke fullstendig oversikt over hva som har fremkommet i vitneavhørene. Nå har det vært etterforskning bredt i hele dag, så nå handler det for oss om å samle de trådene, få sett på hva vi har av opplysninger og jobbet videre med det.

Nytt fly

Ifølge Havarikommisjonen var helikopteret som havarerte utenfor Alta lørdag nesten nytt, skriver VG.

Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen sier til avisen at de ikke har indikasjoner på at det skal ha hatt tekniske problemer forut for ulykkesturen.

– Helikopteret var nær nytt med drøyt 70 flytimer, sier Halvorsen til VG.

Tidligere søndag ble det også meldt at helikopteret var inne til kontroll like før ulykken.

- Det var inne på en helt ordinær hundretimers-inspeksjon, og det ble ikke funnet noen feil eller mangler, fortalte Sjefen for helikopterselskapet Helitrans, Richard Andre Simonsen til Dagbladet.

Trolig ikke sendt ut nødsignal

Det er trolig ikke vært sendt ut nødsignal fra helikopteret i forkant av ulykken, opplyser lensmann Øyvind Lorentzen under en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, som skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell i Alta, som har tilbudt de besøkende helikopterturer for å se området fra lufta for 500 kroner per person. Arbeid på stedet kan vare frem til tirsdag, opplyser Lorentzen.

Kommentarer til denne saken