Ser at VM i fotball politiseres til et nivå som har kun det utfallet at all politisk aktivitet er forbudt. Dette bør FIFA innføre allerede fra neste VM i USA, Canada og Mexico. Narsissismen og selvgodheten og egoismen har inntatt vårt land og en del andre i en målestokk som er ubegripelig.

Vi i Europa utgjør 9 % av klodens befolkning. Likevel innbiller vis oss at vi har en slags rett til å belære alle land og kontinenter hvordan de skal forholde seg. Infantino kom med et forslag at det kunne innføres våpenhvile rundt omkring på en slags vei mot fred under VM. I utgangspunktet skulle en tro at dette skulle bli applaudert. Landslagssjef Ståle Solbakken påsto at Infantino neppe fikk plass i Verdikommisjonen. Når fikk Ståle Solbakken oppgaven med å fordele plasser i Verdikommisjonen? Når ble han valgt til politiker? Når han har pressekonferanser er folk overhodet ikke interessert i hans politiske budskap. Han, sammen med fotballpresidenten, bør få en klar melding fra NFF om at dette er overhodet ikke deres bord.

Hvor er LO og internasjonale arbeidstakerorganisasjoner som skal ivareta dette? Overkjørt av selvutnevnte fotballedere med et ego større enn oljefondet. FIFA har 211 medlemsland, mens FN har 193. Skulle alle ledere i hvert forbund reise rundt å drive politisk agitasjon, kan noen hver tenke seg utfallet.

Champions League finalen skal gå i Erdogans Tyrkia. Der ble 50 000 fengslet under et slags kuppforsøk for noen år siden. For ikke å snakke om Premier Leagues eiere. Har ikke hørt noen av de prektige nevne boikott av den ligaen. Det ble arrangert VM i håndball i Qatar i 2015 i tre nybygde arenaer. Både Sverige og Danmark deltok. Svært lite protester. VM i friidrett i 2019 i Qatar. Hvor vår egen Karsten Warholm tok gull. Hurra. Enorm norsk delegasjon. Installert på de fineste hoteller, bygd av gjestearbeidere. Under hvilke forhold?

Vinter OL i Kina, med den norske nasjonalsangen et dusin ganger. Mens Hong Kongs befolkning ble dengte opp. Menneskerettigheter i disse tilfellene betyr null og niks? Tydeligvis ikke for de som plankpolerer sin egen prektighet daglig gjennom mediene. Ser for meg en drakt der nede i Qatar med homoflagget på den ene armen, nei til oljeboring på den andre. Greta Thunberg på ryggen, med Ukrainaflagget på brystet. Deretter et bilde av uigurer fra Myanmar og kanskje noen fra Kina.

Slik kan vi holde på og forme VM og OL i framtiden. Med alle hyklerne og selvutnevnte prektige redaktører av tidsskrift og andre bedrevitere i hovedrollen. Alle er imot undertrykking og dårlige forhold for mennesker overalt hvor det skulle være. Men arenaen her er en annen. Men ser ut til å bli mer og mer overtatt av opphøyde personer som ser på seg selv for frelsere for en hel verden.