Salten-lag hevdet seg i Piteå og Scandia – men Glimt-lag ble snytt etter arrangørfeil

Saltdalskam J15 tok bronse.

Saltdalskam J15 tok bronse. Foto:

DEL

En rekke lag fra Salten var i aksjon i den populære fotballturneringen Piteå Summer Games denne helgen.

Som tidligere omtalt tok Fauske/Sprint sølv i G16-klassen etter å ha tapt 4–1 for Outgrowers FA i finalen.

Men det var flere lag som hevdet seg i turneringen. I G13-klassen stakk Bodø/Glimt av med trofeet etter at de slo BFA fra Litauen 3–1 på straffer i finalen.

Snytt etter arrangørfeil

I årsklassen over møtte Glimts fjorten år gamle gutter også BFA fra Litauen, men tapte bronsefinalen 10–9 etter straffesparkkonkurranse. Den straffesparkkonkurransen skulle det imidlertid aldri vært noe av.

I semifinalen møtte Glimt Bossekopp. Etter at kampen gikk til ekstraomganger scoret Glimt-guttene først. Golden goal skulle praktiseres og laget skulle med det vært klare for finale i henhold til reglementet. Men det visste ikke dommerne som fortsatte som om det var vanlige ekstraomganger. Deretter utlignet Bossekopp som vant og gikk videre etter at kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Glimt kunne levert inn protest, men valgte å ikke gjøre det. Den avgjørelsen roses av Håkan Nordberg i konkurransekomiteen i cupen.

– Det er store ledere som aksepterer at en misforståelse er skjedd og at alle kan gjøre feil. Veldig ydmykt og klokt handlet, sier Nordberg til Piteå-Tidningen som først omtalte saken.

– Vi hadde fått hodebry om en protest hadde blitt levert inn, sier han videre til avisa.

Nedre Rønvik til semi

I J15-klassen vant Saltdalskameratene bronse etter å ha slått det svenske laget Hässelby SK 4–1 i bronsefinalen. Laget tapte 1–0 for Tromsø, som vant hele turneringen, i semifinalen.

Men det var ikke bare i Piteå det ble spilt fotball denne helgen. Flere lag var også i Trondheim hvor Scandia Cup ble avholdt.

Der gjorde Nedre Rønvik en sterk turnering. Laget gikk videre fra pulja si og slå så Astor på straffespark 7–6 i kvartfinalen. Deretter måtte de igjen ut i straffesparkkonkurranse i semifinalen, men der røk de for Gimse etter å ha tapt straffesparkkonkurransen 1–4.

Artikkeltags