José Isidoro har signert for Glimt

José Isidoro og Aasmund Bjørkan.

José Isidoro og Aasmund Bjørkan. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Spanjolen som har vært i Bodø noen dager signerte i dag en ettårskontrakt med Bodø/Glimt, skriver Glimt i en pressemelding.

Det har vært knyttet en del spenning til José Isidoro Gomez Torres som har vært på prøvespill hos de helgule fra Bodø i noen dager. Etter å ha bestått den medisinske testen og overbevist trenerteamet er han nå klar for ett år i sin nye klubb. 

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er på tide for meg å prøve noe nytt, jeg vil ha e ny opplevelse i et annet land, sier den ferske glimtspilleren i pressemeldingen.

Isidoro kommer fra den spanske byen Sevilla og har i likhet med sin landsmann og glimtspilleren José Ángel Jurado de la Torre spilt for både Real Betis og Almeria i den spanske ligaen. Isidoro har også vært innom Elche og Numancia. Han har flere kamper i La Liga, som er det høyeste nivået i spansk fotball. 

– Jeg har ikke sett mange kamper fra norsk fotball, men jeg tror dette er et fint steg for meg nå, sier han.

Gleder seg til å ta fatt på sin nye hverdag

Isidoro har kone og tre barn hjemme i Spania, men setter nå kursen mot mer arktiske strøk. Bodø/Glimts andre spanjol, José Ángel har pratet varmt om Bodø.

– Jeg hadde tilbud fra flere andre klubber, men jeg tror Norge er et bra sted for meg nå. José Ángel sier det er et bra land og en veldig fin klubb, sier en ordknapp Isidoro på gebrokkent engelsk.

Isidoro er 31 år gammel og har spilt nesten hele sin karriere i det spanske seriesystemet. Et unntak er sesongen 2012 hvor han spilte for den polske klubben Polonia Warsaw. Der fikk han bare fire kamper i løpet av fire måneder. Nå venter et nytt utenlandsopphold. 

– Dette er første gangen jeg er i Norge, men ikke første gangen jeg ser snø. I Polen var det iskaldt og masse snø. En gang jeg spilte kamp måtte de avbryte kampen og måke for at kampen skulle kunne fullføres. En annen gang spilte vi 25 minusgrader, forteller han og legger til at han rådførte seg litt hjemme før han tok turen til Bodø.

– Jeg snakket med venner og familie og alle sier at Norge er et bra sted å leve. Konen min og mine tre sønner blir igjen i Spania for å gå på skole, men heldigvis har min mor sagt at hun vil komme å besøke meg. 

Isidoro spilte sist for den spanske klubben Almeria, men har vært klubbløs de siste månedene og kommer derfor til Glimt som Bossmann-spiller. Spanjolen har et tjuetallskamper i La Liga og nesten ti tusen minutter på banen i La Liga 2. 

– Bra både offensivt og defensivt

Glimttrener, Kjetil Knutsen er glad for at Isidoro nå har bestemt seg for å fortsette karrieren i Bodø, og legger ikke skjul på at spanjolen er en spennende spiller

– Det er en spiller med lang erfaring. Hvis du ser rangering av de spanske ligaene er de milevis foran de norske, sier han.

- «#8221;Isi»#8221; er en fin type, allroundback med bra ferdigheter både offensivt og defensivt. Han kommer til å tilføre oss mye. På samme måte som Jose Angel har han mye fotballforståelse i seg. Vi har et veldig positivt inntrykk av typen og personen. Han vet hva som skal til for å lykkes. Så har vi heldigvis de to månedene fram til seriestart på å tilpasse han norsk fotball og få han i form, sier Knutsen, som er glad for at José Ángel får en landsmann i laget.

– De to vil gjøre hverandre bedre. Isidoro har god nærteknikk og er en trygg ballspiller. Han vet hva han kan og hva han ikke kan, avslutter han.

Artikkeltags