Mark Dempsey er ferdig som trener for Start, som er sist på tabellen i Eliteserien fotball med bare fire poeng på ti kamper.

Det melder klubben selv på sitt nettsted.

– Etter lange, åpne og ærlige diskusjoner med Mark har vi kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Det er med tungt hjerte. Vi har hatt samtaler de siste dagene og konkluderte i dag med at vi går hver vår vei, sier sportslig leder Tor Kristian Karlsen.

– Jeg er skuffet, men en fotballtrener blir alltid målt på resultatene, og de har ikke vært gode nok. Jeg forstår hvorfor det må bli slik. Det er ikke det jeg ønsket, men vi må gjøre det vi tror er best for klubben, sier Dempsey.

Ni uten seier

Start slo Tromsø 4-1 i serieåpningen 11. mars, men har siden tatt bare ett poeng på ni kamper. 0-4-tapet borte mot Sarpsborg onsdag ble hans siste kamp.

Dempsey har vært i Kristiansand snaut et halvt år. Han ble hentet fra Molde, der han var assistent for Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg så i byen i går (17. mai) hvordan jeg og spillerne ble tatt imot. Denne byen fortjener et fotballag å være stolt av, og det har vi ikke klart å gi dem. Jeg håper virkelig at de får det, sier Dempsey til Starts nettsted.

Gode ord

Både sportslig leder Karlsen og arbeidende styreleder Christopher Langeland har gode ord å si om Dempsey.

– Dette er tungt for oss alle. Jeg tror aldri jeg har jobbet så godt med en hovedtrener før. Mark etterlater seg et uutslettelig inntrykk. Han har gitt energi til byen, supporterne og oss hver dag. Han har også stått rakt gjennom den tøffe perioden vi er inne i, sier Karlsen og beskriver ham som en venn.

– Det har vært fantastisk å få lov til å bli kjent med Mark både som person og som fotballtrener. Han har siden han kom i desember løftet alle områder i klubben, sier Langeland.