Gå til sidens hovedinnhold

Nå er han bekreftet klar for Glimt

Artikkelen er over 3 år gammel

Florøs toppscorer signerer for Bodø/Glimt.

OBOS-ligaens seriemester er enige med overraskelseslaget Florø om en overgang for spissen Endre Kupen. Det skriver Glimt i en pressemelding.

Kupen har vært på alles lepper denne sesongen etter å ha levert hele 14 scoringer for klubben fra Norges vestligste by. Kupen og Florø imponerte stort i årets OBOS-liga og endte til slutt på 8. plass med 38 poeng.

Endre Kupen hadde kontrakt med Florø til og med 2021 ifølge transfermarkt.co.uk. Glimt vil ikke bekrefte en eventuell overgangssum til an.no, mandag.

Flytter nordover

Kupen er 27 år gammel, og flytter til Bodø i januar. Spissen debuterte i OBOS-ligaen i fjor, etter flere år i på nivå tre. Nå skal han altså få bli med Glimt opp i Eliteserien.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Helt siden jeg valgte å satse på fotball har jeg sagt at jeg skal nå lengst mulig, sier en stolt Kupen etter at signaturen var satt på papiret, sier Kupen til Glimt pressemeldingen.

Kupen sier at han skal være påskrudd fra start. 

– Nå skal kroppen trenes skikkelig opp og så skal jeg slå hardt fra meg i Eliteserien. Jeg tror dette kommer til å gå veldig fint. Glimt er en mye mer profesjonell klubb enn hva jeg er vant med, og det er et stort og solid team rundt A-laget, sier han videre til Glimt.

Kupen har bare vært i Bodø noen vindfulle dager, men har rukket å få et godt inntrykk av både byen og av sin nye klubb. 

– Jeg er godt vant med vind, men det er litt kaldere her enn det jeg er vant med. Bodø er en flott by og Glimt er en flott klubb med fine mennesker, sier han.

Toppscorer

Endre Kupen satte som nevnt inn 14 mål i OBOS-ligaen, noe som er halvparten av hva Kristian Fardal Opseth gjorde i glimttrøyen. Spissen er klar for utfordringen, og sier at han er en anvendelig spiller.

– Konkurranse er sunt. Både jeg og Kristian vil bli bedre av det. Vi er ulike som spillere, så vi kan lett spille sammen. Jeg tror vi blir en bra duo, sier Kupen, som også kan bekle en kantrolle i Glimts 4-3-3. 

– Jeg kjenner Fardal Opseth litt fra før. Det er greit å ha en du kjenner litt til med så mange nye lagkamerater, sier han i pressemeldingen.

På spørsmål om hva slags kvaliteter han har som spiller, er han kort og konsis.

– Jeg er rask og har målteft. Jeg var skadet en stund på våren, og kom inn rett før sommeren da løsnet det. De siste kampene i år hadde jeg en lang måltørke, men det er slutt på det nå, sier han. 

– Han er ekstrem

Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan har stor tro på at Kupen vil gjøre sakene sine godt i den helgule drakten. 

– Det blir spennende med Endre. Han har ekstrem fart og vi tror han kan ta steg hos oss og sammen med resten av guttene. Både Kristian Fardal Opseth og Kupen kan stå som enslig spiss, men de vil nok fungere godt sammen også.

– Endre kan nok også løse kantrollen i Bodø/Glimt på en god måte med det ferdighetsregisteret han har, sier Bjørkan i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken