Lædre Bjørdal er klar for Vålerenga

GÅR TIL VÅLERENGA: Midstopperen Johan Lædre Bjørdal. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

GÅR TIL VÅLERENGA: Midstopperen Johan Lædre Bjørdal. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Av

Stopperen returnerer til norsk fotball.

DEL

(Nettavisen): Den belgiske klubben Zulte-Waregem bekrefter på sin nettside lørdag at midtstopperen Johan Lædre Bjørdal er klar for Vålerenga.

I en kort pressemelding skriver belgierne at de ønsker nordmannen lykke til videre i karrieren. Vålerenga bekreftet senere det samme.

- Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Norge og gleder meg til å kunne bidra for Vålerenga fra dag én, sier han til klubbens nettside.

- Jeg kjenner Matthias (Vilhjalmsson red.anm) og Adam godt fra før, og nå ser jeg frem til å lære både klubben og de andre gutta å kjenne.

To og et halvt år

Kontrakten med VIF gjelder for de neste 2,5 årene.

- Johan er en spiller vi kjenner godt, og som vi ved tidligere anledninger har forsøkt å få til klubben. Med han inn nå får vi en erfaren ledertype i garderoben og på banen, sier Vålerenga sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen om overgangen.

- Som spiller har han god duellkraft både langs bakken og i luften, og er en midtstopper som liker å bryte foran, og starte angrep på den måten. Johan er også en god igangsetter gjennom å enten selv passere pressledd, eller å spille forbi det. Vi er veldig glade for å ha han på plass nå, og dette gir oss økt konkurranse i forsvarsleddet. Nå får det bli opp til han å konkurrere seg inn på laget mot de tre veldig gode som vi allerede har fra før, sier han videre.

Tre landskamper

Bjørdal har tre landskamper for Norge og har tidligere spilt for klubber som Bodø/Glimt, Viking og Rosenborg i Norge.

Med RBK har han vunnet både Eliteserien og cupen.

32-åringen dro til belgisk fotball i 2018, men har fått lite spilletid hos Zulte-Waregem og skal nå altså være klar for norsk fotball igjen.

Bjørdal fikk sin landslagsdebut for Norge i september 2013 mot Kypros.

Vålerenga har vært aktive på overgangsvinduet. Deyver Vega har ankommet fra Brann, mens Matthias Vilhjalmsson signerte fra Rosenborg tidligere i vinter.

Flere spillere har imidlertid også forlatt klubben. Sam Johnson, Amin Nouri, og Felipe Carvalho er alle borte siden sist sesong.

Artikkeltags