Bendtner hevder Anders Konradsen forlot RBK-trening i protest mot ham

Den tidligere Glimt-spilleren Anders Konradsen skal angivelig ha forlatt en RBK-trening i protest mot Nicklas Bendtner.

Den tidligere Glimt-spilleren Anders Konradsen skal angivelig ha forlatt en RBK-trening i protest mot Nicklas Bendtner. Foto:

Av

Dansken går ut mot André Hansen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen i sin nye bok.

DEL

[Nettavisen] Det kommer fram av Bendtners ferske selvbiografi «Begge sider» som Nettavisen har fått tilgang til.

Boken finner veien til bokhyllene tirsdag.

Bendtner skriver at han følte RBK-trioen André Hansen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen ikke ønsket ham velkommen etter at han hadde sonet 50 dager med fotlenke i Danmark som følge av en voldsdom.

«I klubben har klikken rundt de tre A'ene - André Hansen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen - vokst seg stadig større. De har ikke ønsket meg tilbake. Nå var det endelig dem som var i sentrum, og så snart jeg dukket opp var de ren luft for journalistene. Det er en del misunnelse i den slags. Ironisk nok, for jeg ville gjerne sluppet oppmerksomheten», skriver blant annet Bendtner.

Dansken skriver videre om en spesiell situasjon som skal ha fått begeret til å renne over for Konradsen. Bendtner skal ha kommet på lag med midtbanespilleren og tre ungdomsspillere under en treningsøkt hvor de spilte fem mot fem.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Konradsen uten å lyktes.

Forlot treningen

31-åringen skildrer at de andre var så teknisk dårlige at han til slutt slo ut med armene i frustrasjon. Til slutt forlot han treningen sammen med Konradsen, og at han møtte midtbanespilleren i garderoben etter trening.

Deretter ble han kalt inn til et møte med Stig Inge Bjørneye og Eirik Horneland.

«Neste dag, lørdag 23. mars 2019, hasteinnkalles jeg til et møte med Stig og Horneland. Det viser seg at Konradsen forlot treningen i protest mot meg. Jeg trodde han dro fordi han spilte helt forferdelig.»

Deretter kommer det fram at flere av Bendtners lagkamerater skal ha vært misfornøyde med hans egne vilkår, og at han hadde fått for frie tøyler under de tidligere trenerne.

Han skriver også at det fra sesongevalueringen hadde kommet fram at flere lagkamerater ikke turte å konfrontere ham fordi han var for stor stjerne til at det ga mening for dem.

«Det berører meg. Adebayor var i det minste ekte. Han gjemte seg ikke, men sa hva han mente til meg. Stig sender meg en mail med masse krav som skal oppfylles. Jeg skal stråle som en sol på trening. Jeg skal poste fotballrelaterte ting på Instagram. Jeg skal trene og spille på kunstgress uten å beklage meg. Hvis ikke det var for Mike og hans halvdel av troppen, ville jeg gått.»

Lanseres tirsdag

Boken til dansken finner bokhyllene tirsdag. Bendtner kom til Rosenborg i mars 2017 etter å ha vært ett år i Nottingham Forest.

31-åringen skrev under på en treårskontrakt med trønderne, og fikk sin debut mot islandske FH i en treningskamp samme måned det året. Den tidligere Arsenal-spillerens offisielle debut kom i mesterfinalen mot Brann, en kamp Rosenborg vant 2-0.

Spissen kronet sin første RBK-sesong med både ligagull og toppscorertittel etter å ha scoret 19 ganger den sesongen.

2019 har vært et turbulent år for Bendtner. Han startet året med å sone en voldsdom på 50 dager med fotlenke i Danmark etter å ha blitt dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør i København.

I samme periode ble Eirik Horneland ansatt som hovedtrener for RBK, og han plasserte etter hvert Bendtner ut av laget.

Det ble etter hvert klart at 31-åringens dager i Rosenborg var talte, og på sommervinduets siste dag ble han klar for FC København.

Bendtner skrev under på en seksmånederskontrakt med klubben som ledes av Ståle Solbakken, og scoret nylig sitt først mål for den danske hovedstadsklubben etter å ha funnet nettmaskene i en cupkamp mot Nordsjælland.

FCK er den siste av en lang rekke klubber Bendtner har vært i siden han slo igjennom på seniornivå. Spissen har over 100 kamper for Arsenal etter hans tid i London-klubben fra 2005 til 2014, mens den eksentriske veteranen også har klubber som Juventus, Wolfsburg og Sunderland på CV-en.

Artikkeltags