Gå til sidens hovedinnhold

Storseier etter god 2. omgang

Artikkelen er over 5 år gammel

Høydepunkter:

9 min: Kim Andre Råde skaper kampens første store sjanse - for Mo IL. Den Glimt-aktuelle spissen overlister Glimts keeper, men ballen blir stoppet før den går over mållinja.

11 min: Glimts William Arne Hanssen scorer etter corner, men Mo-forsvaret har rykket ut, og scoringen blir avblåst for offside.

34 min: Glimt får enda en scoring annullert for offside, denne gang ved Brede Moe. Glimt har så langt hatt de fleste sjansene i kampen. Men nærmest tellende resultat har Mo IL vært med sin ene sjanse.

45 min: Pause. Glimt har spilt seks omganger på rad uten å score mål.

46 min: 2. omgang er i gang.

50 min: 1-0  Anders Karlsen.

54 min: 2-0 Martin Bjørnbak.

57 min: 3-0 Trond Olsen.

70 min: 4-0 Fitim Azemi får endelig klaff. Kommer inn foran mål og klinker ballen inne ved høyre stolpe.

86 min: 5-0 Vebjørn Vinje.

90 min: Kampen er slutt.

Før kampen

Aasmund Bjørkan har latt seg imponere over prøvespiller Kim Andre Råde sin innsats på trening og kamp i Spania.

- Jeg likte det jeg så av Kim Andre da han testet seg med oss foran forrige sesong. Han er en spillertype jeg har veldig sansen for. Om han blir Glimt-spiller nå er likevel ikke sikkert, slår Bjørkan fast.

  • Torsdag er Råde på motsatt banehalvdel når Mo kommer til Aspmyra. Kampen er ei samsending med NRK Nordland og du kan se den direkte på an.no fra 18.30.

- Godt kamptilbud

Mye handler om timing i fotball. De helgule fra Aspmyra er godt besatt i midtbaneleddet. Både i form av unge, spennende lokale gutter, og en del mer erfarne typer som Henrik Furebotn og Anders Karlsen.

- Kim Andre har et godt kamptilbud denne sesongen med Mo IL i andredivisjon. Spilletid på et høyest mulig nivå er viktigst for hans utvikling, sier Glimt-treneren.

- Inspirerende

Ranværingen fikk spille en halvtime mot Cartagena og 45 minutter mot Mjøndalen. Han framsto både fotrapp, løpssterk og aggressiv i spillestilen.

- Det kan være fristende å hente ham til Glimt, men spørsmålet er mer om timingen stemmer, innrømmer Bjørkan.

Hovedpersonen trives godt på trening og i kamp med de helgule.

- Dette har vært veldig inspirerende for min del. Jeg får trent og spilt kamper på et høyere nivå enn vanlig. Samtidig blir jeg godt kjent med spillerne i Glimt, samt bedre kjent med lagets måte å spille fotball på, sier Råde.

Stresser ikke

 

Han legger ikke skjul på at han har ambisjoner om spill på et høyere nivå enn andredivisjon. Han stresser heller ikke med en overgang til Glimt på det nåværende tidspunkt.

- Jeg trives godt i Mo IL. Jeg bruker oppholdet med Glimt i Spania som inspirasjon til fortsatt satsing. Det er høyere nivå på det meste her. Jeg får referansepunkter på hvor nivået ligger, og jeg synes det er veldig fint at de slipper til en nordnorsk spiller som meg på en måte som dette, forsikrer Råde og avrunder:

- Jeg blir bedre kjent med Glimt og de blir bedre kjent med meg. Det er uansett bare positivt.

- Litt rart

Mandag møtte Glimt Lillestrøm på Aspmyra. Søndag 6. mars venter Sarpsborg 08 i generalprøven før seriestart på bortebane. Før den tid, nærmere bestemt nå på torsdag, kommer Kim Andre Råde på besøk til Bodø med Mo IL.

- Det blir litt rart å dra fra treningsleir i Spania med Glimt, til å møte dem som motstander like etter, smiler midtbanespilleren.

Sesongåpningen hjemme mot Sogndal er søndag 13. mars.

Kampen kan du følge direkte på an.no.

Kommentarer til denne saken