Henter landslagssjefen til Bodø. - Kan fort bli fullt

Lars Lagerbäck kommer til Bodø i forbindelse med Nordland Fotballkrets' 100-årsjublieum.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lars Lagerbäck kommer til Bodø i forbindelse med Nordland Fotballkrets' 100-årsjublieum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

DEL

Nordland Fotballkrets runder 100 år. Det skal blant annet markeres med seminar, med en rekke kjente personer. Det skjer lørdag 9. november.

Blant annet kommer landslagssjef Lars Lagerbäck, rett i forkant av kampene mot Færøyene og Malta til Bodø.

- Han hadde lyst til å komme, og liker slike samlinger. Timingen er gunstig, siden assistenten Per Joar Hansen er her. Dermed flytter de planleggingen til landskampene hit. Vi er veldig glade for å få han nordover, spesielt nå som han er ønsket med videre som landslagssjef, sier Torkild Veraas og Christian Didriksen i Nordland Fotballkrets.

Selv om det ser tøft ut med tanke på å sikre seg EM-billett gjennom den vanlige kvalifiseringen, har Norge en ny sjanse – gjennom Nations League på nyåret.

– Det kommer noen viktige kamper for landslaget. Det vil Lars snakke om. Han har jo en enorm merittliste, og vil snakke om kulturen og mentaliteten i både Sverige, Island og Norge, sier Veraas.

Mange kjente fjes

Det er ikke få fotballpersonligheter som tar turen nordover for å delta på 100-årsmarkeringen.

Til selve seminaret kommer blant annet Pål Arne «Paco» Johansen (landslagstrener G18), Hege Jørgensen (Toppfotball kvinner), Per Joar Hansen (assistenttrener A-landslaget), Ivar Morten Normark og Trond Sollied. I tillegg blir det egen fagdel, med blant annet trener-. og spillerutvikling, klubbutvikling og dommerutvikling, før det hele avsluttes med festmiddag.

Felles for de aller fleste av dem som skal på scenen på seminaret er at de kommer fra Nordland.

– Det er vi veldig fornøyde med. Lars Lagerbäck er fra Norrland i Sverige, så det er godkjent, humrer Veraas og Didriksen.

God påmelding

Fotballseminaret til Nordland Fotballkrets arrangeres årlig. Men denne gangen opplever de langt større påmelding enn tidligere.

– Det er spesielt gledelig at vi klarer å fange hele fotballfamilien. Vi har cirka 100 påmeldte nå, fra Brønnøysund til Svolvær. Det begynner å fylles opp, for vi har bare rundt 40 plasser igjen. Tidligere har vi hatt cirka halvparten på seminaret, så det er vi veldig fornøyde med. Det kan meget fort bli fulltegnet, sier Didriksen, som også har en godbit til å lokke med for alle som ikke får nok fotball.

På fredagen før seminaret blir det fotballkveld på Sportsbaren, hvor Glimt-trener Kjetil Knutsen og Per Joar Hansen skal i samtale med Freddy Toresen på scenen. Her vil det bli snakk om både landslag, og Bodø/Glimt. Det vil forundre stort om det ikke dukker opp en og annen godbit, som ikke har vært kjent fra tidligere også.

Artikkeltags