(RanaBlad): Rana FKs første hovedtrener blir Tore Arne Jakobsen, opplyser klubben mandag morgen. Han skal også være sportslig leder i klubben.

Jakobsen kommer fra trenerjobben som juniortrener i Sandnes Ulf. Han har tidligere vært trener i Harstad IL. Den nye treneren er utdannet fra Norges idrettshøgskole.

Han begynner i jobben den 1.november 2018.

Kombinerer funksjoner

- Vi har etter en total vurdering valgt å kombinere disse funksjonene. I utgangspunktet en 60/40 fordeling i favør hovedtrener, opplyser leder i Rana FK, Ståle Krokstrand.

I utgangspunktet skulle Rana FK ha tre fulltidsstillinger - en daglig leder, en sportslig leder og en trener for A-laget.

Sigurd Hognestad begynte som daglig leder tidlig i august, mens man nå altså velger å slå sammen to de to andre stillingene. Dermed sparer man ikke minst mye penger.

Jakobsen er utdannet adjunkt og holder nå på med sin andre masteroppgave relatert til idrettsteori. Han har solid trenerutdanning (A-lisens) og erfaring gjennom ulike funksjoner i en rekke klubber, som FK Lofoten, Bodø/Glimt, IK Grand, Harstad IL, Melbo IL og (nå) Sandnes Ulf.

I Glimt trente han guttelaget og B-laget, mens han i Grand bisto Trond Schjølberg rundt A-laget.

- Rana FK har lagt vekt på kompetanse og erfaring med fotball også i et langsiktig utviklingsperspektiv, for å kunne utvikle unge spillere lokalt og bidra til å løfte fotballen på Helgeland. Blant cirka 20 søkere skilte Tore seg ut som en soleklar kandidat. Etter en grundig prosess og gjennomførte intervju, også med andre utvalgte søkere, er vi svært tilfreds med at Tore takket ja til jobben, skriver Krokstrand i ei pressmelding.

Trenerspørsmålet har vært klart en stund, men av hensyn til sesongavslutningen i Stål og Mo, i tillegg til Tore sin egen avslutning i Sandnes Ulf, har Rana FK valgt å avvente denne kunngjøringen.

- Toppfotballsatsingen i Rana FK avhenger uansett ikke av divisjon (3. eller 4). Vi ønsker å presisere at vi har mange dyktige trenere lokalt, men ingen av de nåværende har søkt og er ikke forbigått i denne tilsettingsprosessen, framholder Krokstrand.

Skape team

Neste steg nå blir å få plass et godt team rundt både junior- og seniorlaget i klubben. Jakobsen skal her få være med å velge sine nærmeste samarbeidspartnere, opplyser Rana FK.

- Styret i Rana FK er svært fornøyd med det valget vi har tatt, og føler oss trygg på at vi har funnet «rett mann», sier Ståle Krokstrand.