Glimt-spiller lekket informasjon til spillekspert

Aasmund Bjørkan liker dårlig at klubben linkes til saker av en slik negativ karakter, og han synes det er uheldig.

Aasmund Bjørkan liker dårlig at klubben linkes til saker av en slik negativ karakter, og han synes det er uheldig. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fotballmagasinet Josimar avslører i siste utgave at en Glimt-spiller lekket informasjon til en spillekspert på sms før fjorårets bortekamp mot Odd.

Glimt-trener Aasmund Bjørkan liker dårlig at klubben nå linkes til saker av en slik negativ karakter:

- For det første, hvem som helst kan komme på Aspmyra og følge våre treninger. De er alltid åpne. Sånn sett kan hvem som helst få et innblikk i hvilket lag vi mest sannsynlig stiller med til neste kamp, påpeker Bjørkan og legger til:

- Da Josimar ringte for noen uker siden oppfattet jeg det slik at de ikke var sikker på at en av våre spillere hadde lekket informasjon. Det ser ut som de nå har fått bekreftet at det faktisk var det som skjedde. Og det er uheldig.

Spesiell kamp

Når det gjelder den aktuelle bortekampen mot Odd, så innrømmer Glimt-bossen at de gjorde noen spesielle grep for å hvile enkelte spillere i et tett kampprogram.

- Vanligvis blir lagoppstillingen publisert 75 minutter før kampstart. Foran bortekampen mot Odd valgte vi å slippe startelleveren allerede 06.20 samme dag som kampen ble spilt. Dette ble gjort nettopp for å være påpasselig på denne type ting. Vi visste at laguttaket kunne skape reaksjoner i forhold til endringene vi gjorde, påpeker Glimt-treneren.

Han hevder videre at laget ble presentert i media før spillerne fikk den endelig bekreftet på kampdag. Så også i den aktuelle kampen mot Odd.

- Forrige sesong fikk spillerne som regel vite laget på selve kampdagen. Denne sesongen har de som regel fått vite laget dagen før kamp, sier Bjørkan

Manglende lojalitet

- Hva tenker du om at en av dine egne spillere tipser spilleksperter i forkant av en kamp på denne måten?

- Hvis det er korrekt at en av våre spillere har gjort dette, så er det uheldig. Det går på lojalitetsfølelsen i forhold til klubb og i forhold til medspillere. Det å dele ut innsideinformasjon til aktører forbundet med gambling og spill er ikke heldig, konkluderer Bjørkan og påpeker videre:

- Når det er sagt, så kan altså hvem som helst sette seg på tribunen på våre treninger. Der kan de sørge for å skaffe seg veldig god oversikt over hvilke spillere vi mest sannsynlig bruker i neste kamp. Selv om det også i noen tilfeller kan komme endringer på laget etter siste trening.

- Mange gråsoner

Glimt-kaptein Trond Olsen, som ble plassert på benken i den aktuelle kampen mot Odd, har noenlunde samme syn som Bjørkan i denne saken.

- Trenerne var ute med lagoppstillingen i media tidligere enn vanlig til denne kampen. Jeg føler ikke det var noen hemmelighet at vi kom til å gjøre endringer. Se ikke bort fra at vi var tidlig ute med laget for å påvirke Odd-spillerne til å ta lett på møtet med oss, sier Olsen og fortsetter:

- Vi som går på banen ønsker alltid, og forsøker alltid, å vinne.

- Hva synes du selv om at noen fra ditt lag har spredd slik informasjon?

- Det er uhyre mange gråsoner i dette. Vi spillerne har venner på og utenfor banen. Vi får ofte spørsmål fra omgivelsene og hvem som skal inn eller ut av laget. Kanskje må vi tenke oss litt ekstra om hva vi sier til hvem?

- Lurer du på hvem synderen i egne rekker kan være?

- Selvfølgelig gjør jeg det, men jeg tviler på at vi får vedkommende til å stå fram.

Brukes som eksempel

Så blir spørsmålet om Glimt kommer til å ta dette opp internt i egne rekker?

- Vi kommer ikke til å jakte på hvem som er den skyldige, hvis det er det du tenker på. Vi kommer til å bruke dette som et eksempel på at det er viktig å opptre lojalt i forhold til laget og medspillerne. Dette får være en påminnelse til oss alle om hvordan vi ikke ønsker å ha det, sier Bjørkan.

Kaptein Trond Olsen støtter trenerens synspunkt der:

- Vi har helt andre ting å tenke på enn det som skjedde i fjor. Vi ønsker å vinne fotballkamper i år, men vi har alle fått oss en påminnelse om hvordan vi ikke skal opptre, sier lynvingen fra Lyngen.

Han gjennomfører som oftest diverse dypdykk og undersøkelser i lokale medier i forkant av kamper han selv skal være involvert i:

- Jeg forsøker å finne ut av hvem som har karantene, hvem som er skadet og hvem som er i storform? Dette for å skape meg et best mulig bilde av hva som møter meg i kamp, og ikke for å sette noen pengespill. Slik info jaktes av medspillere, trenere og motstandere til hver kamp, tipper jeg, påpeker Olsen.

Når det gjelder kampen mot Odd, så stilte Glimt med både Jens Petter Hauge, Patrick Berg og Fredrik Andre Bjørkan fra start. Det unge, og på papiret litt svekkede Glimt-mannskapet, tapte til slutt 1-2. Så får det være et helt annet spørsmål om de som benyttet seg av innsideinformasjonen tjente penger eller ikke på sine spill som følge av det resultatet.

Artikkeltags