AN har sikret seg rettigheter til landslagsfotball

Andreas Rædergård Schjelderup er en sentral brikke på G15-landslaget. Nå kan man se han - og flere norske landslag, hos Avisa Nordland. Foto: Stian Høgland

Andreas Rædergård Schjelderup er en sentral brikke på G15-landslaget. Nå kan man se han - og flere norske landslag, hos Avisa Nordland. Foto: Stian Høgland

DEL

Norges Fotballforbund og Avisa Nordland har gjennom Amedia inngått en avtale som sikrer tjenesten Direktesport eksklusiv rett til å vise alle aldersbestemte landskamper i fotball opp til 20 år. Første kamp ut var U20-kampen mot Frankrike i dag.

Avtalen gjelder samtlige aldersbestemte landskamper for både jenter og gutter ut 2022-sesongen.

– Vi har tradisjonelt mange spillere fra vår region som er involvert på de forskjellige landslagene. For oss er det særdeles viktig og artig. Igjen kan vi tilby eksklusivt innhold til våre abonnenter. For oss er dette en gullavtale, sier sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen.

– Det er bare noen uker siden Avisa Nordland var på plass i Lofoten og produserte G15-landskamper mot Sverige, blant annet med Bodø/Glimt Andreas Schjelderup på laget, fortsetter Hanssen.

Kampene vil bli vist i tjenesten Direktesport, som er tilgjengelig gjennom 75 lokalaviser og Nettavisen. Hvert år er det lagt opp til å sende rundt 35 aldersbestemte landskamper i Direktesport, så langt det er praktisk mulig å få til.

– Direktesport er landets største og bredeste tjeneste på direktesendt sport. Nå ser vi fram til å tilby aldersbestemte landskamper til våre abonnenter. Det er kun et par år siden Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard spilte på dette nivået. Allerede i kveld kan 650.000 abonnenter med tilgang til Direktesport se norske fotballtalenter mot Frankrike, sier Amedias konserndirektør Anders Opdahl.

– Fotball er Norges desidert største idrett med fotballklubber i lokalsamfunn over hele landet. Mange av spillerne på våre aldersbestemte landslag har som oftest startet sin karriere i nettopp en breddeklubb, og vi merker at det er stor interesse rundt aldersbestemte landslag både på gutte- og jentesiden. Gjennom avtalen med Amedia får fotballinteresserte fra nord til sør mulighet til å følge morgendagens helter tett, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

Artikkeltags