Styreleder Odd Roger Enoksen ved Nordlandssykehuset bekrefter at det fortsatt ikke er ansatt noen stillingen som ny sykehusdirektør, en stilling som første gang ble lyst ut i mai i år.

Den gang kom det kun inn tre søknader, og styret bestemte seg etter et par måneders aktivt arbeid med å finne aktuelle kandidater, for å lyse ut stillingen på nytt. Det gjorde de i august.

– Er det blitt noen løsning, Odd Roger Enoksen?

– Nei, det er ikke det. Prosessen med å finne en kandidat til direktørjobben er ikke i mål. Jeg er ikke helt sikker på om søknadsfristen er gått ut, men det jobbes aktivt mot ulike kandidater.

– Hvorfor er det så vanskelig å finne en ny direktør til Nordlandssykehuset?

– Det er jo en spennende, men også krevende jobb. Det er et stort selskap med mange ansatte, og for noen så er det et spørsmål om de skal flytte til Bodø, om de skal pendle. Det er mange hensyn å ta.

– Dere headhunter folk fra hele landet?

– Ja, men vi ønsker jo primært å få inn en person som kjenner landsdelen. Som gjerne vil flytte til Bodø. Og vi har kontakt med flere, både kvinner og menn.

– Har dere noe tidsperspektiv? Hvor lenge kan Paul Martin Strand være villig til å sitte «ekstra»?

– Paul Martin Strand er en ung mann på 67 år, så han kan vel sitte en stund. Men vi håper å være i mål med ansettelsen i løpet av det neste halvåret.