Der er det nå et kart der du selv kan merke av hvordan det står til med dekningen. Ved å klikke på området du vil fortelle om kan du si om det er god, dårlig eller mangelfullt mottak, enten det er på ei veistrekning eller i et boligområde.

Tar imot alle innspill

Mari Hagerup, informasjonssjef i Digitalradio Norge, understreker at radiobransjen tar imot alle innspill fra lyttere.

– Vi tar alle innspill fra lytterne på alvor og har systematisk fulgt opp lyttere i lang tid. Men vi har veldig god oversikt over dekningen i Norge allerede. De siste fire årene har det blitt kjørt over 42.000 kilometer med bil for å kontrollere dekningen, så det er ikke slik at oversikten vi har liggende ute på nettet er kun teoretisk. Mange opplever problemer med mottak – i områder der det er god dekning – da er det viktig at vi hjelper dem med utstyret slik at de får godt mottak av radio, sier hun.

Tirsdag ble FM-nettet slokket i Nordland, så heretter er det kun DAB som gjelder dersom du skal høre på radio via luftnettet. De andre fylkene følger etter utover 2017, med Trøndelag 8. februar som neste område ut.

Måtte fjerne bakgrunnskartet midlertidig

Bakgrunnskartet viser områder som skal ha god dekning for NRKs hovedkanaler (NRK P1, NRK P2, NRK P3, NRK mp3, NRK Alltid Nyheter, NRK Super, NRK Sámi Radio, NRK Vær og NRK Folkemusikk).

Denne funksjonen har Amedia torsdag ettermiddag valgt å fjerne inntil videre, etter krav fra Digitalradio Norge som sitter på opphavsretten til kartdataen som er brukt.

Kartet viser nå punkter der leserne har rapportert inn hvordan de opplever dekningen.

Du som leser kan selv rapportere inn hvordan du opplever DAB-dekningen der du er ved å høyreklikke i kartet (klikk og hold på mobil).

Merk at det kun er dekningen for NRKs hovedkanaler som vises i bakgrunnskartet, og ikke dekningen av kommersielle eller lokale kanaler. Kart med dekning for disse kanalene finner du på http://radio.no/dekning/

LES OGSÅ: «Rystet over hvor dårlig dekningen er»

Hele 3485 personer har rapportert inn dekningen i Nordland. Resultatet varier på om dekningen er god, ustabil eller mangelfull. I Bodø melder 38 personer om ingen dekning i ulike områder. Flest mener de mangler dekning i Kvalvika.