- Fagmilitært råd er kritikk av regjeringen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Forsvarssjefens fagmilitære råd innebærer en kritikk av den kursen regjeringen er på i forsvarspolitikken, mener Arbeiderpartiet.

– Det er et godt råd. Det gir råd om å styrke Hæren, også med egne helikoptre som høyreregjeringen har insistert på å frata Hæren. Forsvarssjefen foreslår en helt annen løsning, sier Aps forsvarspolitiske talsperson Anniken Huitfeldt til NTB.

Hun viser til at forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i sitt fagmilitære råd tirsdag tar til orde for å øke forsvarsevnen i Nord-Norge, mens regjeringen foreslår å kutte i antallet stående soldater i Indre Troms.

– Det oppfatter jeg som en kritikk av det regjeringen har gjort med å legge ned kystjegerne, frata Hæren helikoptre, gjøre om andre bataljon og utsette stridsvognene, sier Huitfeldt.

NATOs mål om å trappe bevilgningene til forsvar opp mot 2 prosent av BNP innen 2024 blir en stor diskusjon også i neste langtidsplan.

Huitfeldt vil ikke stille noen garanti for at Ap kommer til å nå målet hvis partiet skulle få makt i 2021, men minner om at Ap i sitt alternative budsjett for 2019 brukte mer på forsvar enn regjeringen.

Ap-toppen avviser heller ikke et nytt forsvarsforlik, men vil vente med å gi klar beskjed til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) kommer med sitt forslag til ny langtidsplan for Forsvaret til våren.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken