Alle vet vel at planter har røtter. Noen har store lange røtter, andre har små røtter. Mens noen planter klarer seg på berg i mager jord, kan andre planter vokse seg stor og sterk i kraftig jord.

I 2003 var jeg på tur med dansk og norsk hagelag til Sør-Afrika. Vi hadde en dansk guide. Han bodde i Gape Town. Hans jobb var å reise rundt i distriktet og merke trær som skulle fjernes. Gjennom tidene var det henta og planta trær fra andre steder. Disse vekstene fikk så gode forhold at de vokste fort og kvalte den normale vegetasjonen.

Mennesker har også «røtter». Nå har politikere over mange år importert mennesker med forskjellige «røtter». Her i Norge får de gode forhold. Mange lever på norske trygder uten å ha gjort en innsats. Ja, de har så gode forhold at de kan sende penger til hjemlandet. Andre bruker sine egenskaper med kniver, selger narkotika osv.

For å finansier «de importerte planter «må vi norske betale skatter og avgifter i høye baner. Det går ut over den vanlige mann og kvinne som også skal produsere barn, men ikke over politikere og rike. De har penger nok.

Det som forundrer meg er, forstår ikke våre politikere hva de driver med? Disse nye» vekstene» har økt i antall og har etter hvert begynt å kvele de lokale.