Gå til sidens hovedinnhold

Forsikrer at det blir sagaspill, tre hovedroller er besatt

– Det blir sagaspill til sommeren.

Det forsikrer styrelederen for Steigen Sagaspill, Asta Hansen.

Produksjonsteamet er i full gang med planleggingen og sagaspillet har nå gått ut med navnene på tre av hovedrolleinnehaverne på oppsetningene «Signe og Hagbard» på Vollmoen 23., 24. og 25. juli.

Kongsdatter Signe skal tradisjonen tro spilles av en lokal jente fra Steigen. I år har valget falt på 25 år gamle Tora Alida Reinholdtsen fra Engeløya. Hun tar for tiden sin skuespillerutdanning i Oslo.

Vegard Bjørsmo fra Karasjok, kjent fra blant annet Stjernekamp sist høst, skal spille Hagbard, mens Sondre Larsen fra Fauske har fått rollen som Hildebrand. Larsen er bosatt i Oslo, hvor han jobber som skuespiller. Han har erfaring fra flere filmer og tv-produksjoner, blant annet Okkupert, Hvite Gutter og Amundsen.

Steigen Sagaspill kan også røpe at det samiske vil få en plass i årets oppsetning.

– Hvordan dette konkret blir, skal være en overraskelse, opplyser arrangørene.

De har tro på at årets sagaspill kan bli utsolgt.

– Etter et år med svært få kulturarrangementer vet vi at folk er sultne på kultur og samlinger. I tillegg ligger det an til at det blir Norgesferie for nordmenn også i år, og vi så i 2020 at det var mange flere turister enn normalt i Steigen. Alt ligger derfor til rette for at dette virkelig blir årets happening. Vi kommer til å starte forhåndssalg av billetter om litt, slik at folk får muligheten til å sikre seg billett. Vi ser også på muligheten for å sette opp flere forestillinger, opplyser arrangørene.

De forsikrer at alle gjeldende smittevernregler selvfølgelig kommer til å bli overholdt.

Første øvingshelg for sagaspillet 2021 blir holdt i Oslo 19.–21. februar.

– I den forbindelse vil vi også ha vinterblot framfor rådhuset i Leinesfjord rett etter arbeidstid mandag 22. februar. Her vil hovedrollene og andre medvirkende bli presentert på lerret. Det vil også bli en enkel servering rundt bålpanne. Etter et stille år på kulturfronten trenger vi et lyspunkt og noe å se fram til. Alle involverte i Sagaspillet er veldig sultne på å jobbe med forestillinger igjen, og hele besetningen gleder seg masse, forsikrer arrangørene.

Kommentarer til denne saken