Gå til sidens hovedinnhold

Formannskapets krav

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Artikkelen vedrørende hjem-henting av barna fra Moria-leiren, opprørte meg så til de grader da den sto i avisen, at jeg tenkte det var en "spøk". Vi har vel alle i frisk erindring saken om IS-kvinnen og hennes barn. Det ble gjort et stort nummer av at mor og barn på ingen måte kunne eller skulle skilles. Dermed ble hele IS-familien hentet til Norge. Nå kreves det altså at EU skal ta imot opptil 3000 mindreårige barn til Europa. Er alle disse foreldreløse, eller er det plutselig ikke så nøye lenger at de blir "frarøvet" sin mor???????
Jeg leste videre i artikkelen at, sitat: "Fylkestinget har tidligere uttalt at Nordland trenger 10 000 flere innvandrere i årene som kommer." Hva trenger Nordland 10 000 innvandrere til i en tid, der arbeidsledigheten er og blir større enn noensinne etter WW2 og de aller fleste sannsynligvis er nødt til å ta de jobber som fins (og ikke den de ønsker) Det har vel knapt skjedd tidligere i moderne tid i vårt land, at nedgangen i økonomien har skjedd raskere og mere dramatisk enn nå og utsiktene for bedring på kort sikt er veldig begrenset.
Jeg regner med/håper at denne uttalelsen kom før Corona-krisen slo til for fullt i Norge, Nordland og Bodø. Dersom frykten for spredning av viruset er så stor som det hevdes, er det for "lille meg" uforståelig at det skal tas til lands tusenvis av personer som er potensielle smittebærere/-spredere. Når våre kommunale og statlige ledere hele tiden uttrykker bekymring rundt spredningsfaren og mangel av test-og verneutstyr, så spør jeg meg hvordan de kan forsvare å ta til lands flyktninger, mens våre egne borgere som sitter "Corona-fast" i deler av verden i liten grad, eller ikke, får hjelp til hjemreise. Skal barna/flyktninger hjelpes, så bruk pengene som skal brukes til transport og innkvartering under karantenetiden til innkjøp av utstyr og hjelp dem der de er.

Når vi, i den situasjonen vi er i for øyeblikket (hvor langt er et øyeblikk) har store problemer med å takle sykdom (og død), så klarer jeg ikke å forstå hvordan politikere fra disse (radikale??) partiene kan prøve å slå politisk mynt på en katastrofe på en slik måte. HVEM ER DET VI EGENTLIG VELGER INN I POLITIKKEN? ER DET RETT AT PARTIER SOM LIGGER OG VAKER RUNDT SPERREGRENSEN KAN STILLE KRAV, UTEN OPPBAKKING I BEFOLKNINGEN?????

Kommentarer til denne saken