Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår ti studieplasser til Nord

Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringen foreslår 10 studieplasser til sykepleierutdanningen ved Nord universitet i forslaget til statsbudsjett for 2020.

Det opplyser Venstre, Høyre, KrF og Frp i en pressemelding.

- Regjeringen er opptatt at vi skal ha et bærekraftig velferdssamfunn. Vi bidrar derfor med penger til flere studieplasser som vil være med på å ruste regionen for fremtiden, og jeg er glad for at dette nå kommer på plass, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

De ti studieplassene er strategiske og skal brukes til å bygge opp studietilbudet innen sykepleie. De vil, ifølge pressemeldingen, tildeles som fireårige. Fullt opptrappet vil det bety 40 studieplasser etter fire år.

- Denne tildelingen vil derfor gi Nord universitet mulighet til å øke opptaket utover de plassene vi nå tildeler, sier Nybø og viser til at sykepleierutdanningene er treårige og at en del institusjoner tilbyr sykepleierutdanning som deltidstilbud med opptak annethvert år.

Lokalpolitikerne i Bodø er godt fornøyde med tildelingen.

- Dette er viktige studieplasser både for Nord universitet og for å møte behovet for flere sykepleiere, som er stort i nord, sier Venstres Ida Gudding Johnsen. Hun får støtte fra Lars Vestnes i Høyre.

- Nye studieplasser styrker landsdelen og bygger viktig kompetanse i møte med fremtiden, sier han i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken