Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre er bekymret for barna

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spilling er et problem hos unge i dag mener flere foreldre. Mange unge bruker mye tid fremfor skjermen, og dette kan føre til spillavhengighet. Men ofte ligger det noe dypere bak det, man kan føle at man er en del av noe.

Mange foreldre mener at spilling er et problem for unge. Foreldre mener det er dårlig for barna deres å sitte fremfor skjermen så mye som de gjør. Men to timer fremfor skjermen er ikke så mye, man kan ha en variert hverdag med spilling, sport og andre sosiale aktiviteter. Hvis spillingen tar over, har det hendt at de har sluttet med andre aktiviteter for å prioritere spillingen. Det kan føre til spillavhengighet.

Forsking fra forebygging.no viser at de fleste unge mellom 12-18 år spiller omtrent 2-4 timer hver dag. 1/3 av disse unge spiller mer enn 4 timer om dagen. Svært få spiller mindre enn en time. Det er forskjell fra person til person, med tanke på om de har variert hverdag med aktiviteter og hobbyer. Vi mener at to timer med spilling er helt innafor i en hverdag med skole og aktiviteter. Og at spilling er bra for unge. Det forbedrer fremmedspråk som engelsk og eventuelt andre språk.

Vi skjønner at foreldre ikke liker at barna sitter mye fremfor skjermen. Men det er mulig å spille mye uten at det tar over alt. En hverdag med skole, spilling og andre aktiviteter, er en helt fin hverdag så lenge spillingen ikke er førsteprioritet. Vi mener at barn og unge burde få lov til å spille to timer om dagen. Fordi det er ikke farlig, og det er til og med visse fordeler som for eksempel bedre språklæring.

Kommentarer til denne saken