For oss som driver næring i Bodø Kommune kan det virke som at sittende posisjon er direkte næringsfiendtlig

Av
DEL

LeserbrevJeg viser til siste tids oppslag i lokalavisene og riksdekkende media NRK og deres FB sider, angående ærfugl bestanden i Saltstraumen.

Leder av, plan- og miljøutvalget Bodø kommune Håkon Andreas Møller har vært ivrig ute i media og skal forsøke og få til et forbud mot fritidsbåter i Saltstraumen.

Undertegnede er Daglig leder av Saltstraumen Brygge AS, som leier ut fritidsbåter til fisketurister i Saltstraumen, Bodø Kommune. Som vi har lest er ærfugl bestanden gått tilbake langs hele Norskekysten, så det er ikke bare et lokalt problem. Årsaken til dette spekuleres det i pr dags dato, der man påstår at fritidsbåtene må ta mye av skylden.

Bjørn Tore kaller Saltstraumen-utspill for oppspinn og tøv: – Her er beviset!

For meg blir dette en meget lite nyansert påstand, det er ikke slik at det er mye fritidsbåter over alt langs Norges kysten. Det vi derimot har mye av langs kysten er predatorer som ørn, rev, mink osv. I Saltstraumen er det mengder av disse rovdyrene som forsyner seg av egg og fugler, det samme gjør disse dyrene langs resten av kysten vår.

Vi på Saltstraumen Brygge AS setter pris på at vi har et rikt dyreliv, men kan ikke skjønne hvorfor spesielt fritidsbåter skal være en direkte årsak til en eventuell nedgang av ærfugl bestanden i Saltstraumen. Vi har masse dokumentasjon på at disse fuglene trives veldig godt ved vårt anlegg, der de har matauk i restene av fisken som er tilberedt av våre kunder. Vi har heller ikke sett at noen av båtene våre har vært til sjenanse for fuglen, da våre kunder kommer for å fiske og ikke drive villmanns kjøring i Straumen.

Våre kunder er gutta på tur, godt opp i årene med en snittalder på 45 til 50 år. Våre båter er heller ikke hurtiggående båter, de går i ca 30 knop. Denne farten er vi helt avhengig av at de skal kunne gå i, da straumen på det sterkeste kan være oppe i 23 knop. Dvs at det er direkte farlig å ha båter som ikke gjør mere fart en straumen.

Leder av, plan- og miljøutvalget i Bodø kommune Håkon Andreas Møller har som tidligere nevnt prosedert denne saken i riksdekkende media, uten tanke for de konsekvenser hans uttalelser kan påføre min bedrift. Hans uttalelser er direkte skadelig for Saltstraumen Brygge AS, da han sår tvil om hvordan regelverket kommer til å bli til sommeren. Vi på Saltstraumen Brygge har bygget opp en bedrift som omsetter for 17 mil i året på fisketurisme, investeringene ligger tett opp mot 70 milioner kroner som vi har gjort i samarbeid med Bodø Kommune.

Det er for meg helt uforståelig at Møller ikke tenker gjennom de økonomiske konsekvensene av sine uttalelser dette kan påføre mitt levebrød, det samme med at han faktisk gjør dette som embetsmann for Bodø Kommune. Saltstraumen Brygge AS vil vurdere å holde Håkon Andreas Møller og Bodø kommune ansvarlig for eventuelle tap dette måtte påføre oss, som ved nedgang i trafikk over anlegget eller eventuell nedleggelse ved et forbud.

Saltstraumen Brygge AS forventer nå at Ordfører Ida Pinnerød og leder av, plan- og miljøutvalget Bodø kommune, Håkon Andreas Møller, går ut i media og klargjør hva deres standpunkt i saken er. For oss som driver næring i Bodø Kommune kan det virke som at sittende posisjon er direkte næringsfiendtlig, dette er vel noe ikke Ordfører Pinnerød vil være bekjent av?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags