Gå til sidens hovedinnhold

Før møtet med Glimt: - En skikkelig test

Godset banket Rosenborg på Marienlyst søndag og dyttet trønderne ned fra tabelltoppen. Nå venter en serieleder igjen.

(Drammens Tidende): Onsdag kveld (kl. 18.00) er Strømsgodset på plass i Bodø for å møte Bodø/Glimt på Aspmyra i fotballens eliteserie. Regjerende seriemester Glimt klatret opp på tabelltoppen etter å ha slått Mjøndalen 2–0 på eget kunstgress søndag.

Nå er det altså SIFs tur fra Drammen kommune til å bryne seg på Bodø/Glimt i nord. Godset kommer fra en meget sterk 2-1-triumf mot Rosenborg på Marienlyst søndag, etter å ha ligget under 1–0. Det var drammensernes første seier over RBK siden 2016.

Bare tre dager senere venter Bodø/Glimt på bortebane, og det er selvsagt en meget tøff oppgave. Glimt vant alle sine 15 hjemmekamper da det ble seriegull i fjor, og har tre seire og én uavgjort hittil i år. Poengtapet kom mot Rosenborg. Totalt har bodøværingene spilt 29 hjemmekamper på rad uten tap. Det forrige nederlaget kom mot Brann 19. mai 2019.

Godset spilte en god kamp borte mot mesteren i 2020, men tapte 3–2. Forrige seier i nordlandsbyen var i 2015 da det ble 5–3 – etter mål av Bismark Adjei-Boateng, Thomas Sørum, Øyvind Storflor, Gustav Mendonca Wikheim og Flamur Kastrati.

– Det blir en skikkelig test for oss dette her. Vi håper å kunne gå høyt og klå dem litt, så får vi se hvor gode vi er til å gjøre det mot Norges beste, sier SIF-trener Håkon Wibe-Lund til Strømsgodset Toppfotball.

Strømsgodset er inne i en hard periode med tre tøffe oppgjør i løpet av en uke. Laget startet glimrende ved å banke Rosenborg. Onsdag er det altså bortekamp mot Glimt, mens det søndag er Ælv Classico i Mjøndalen.

I intervjuet med egen klubb melder Wibe-Lund følgende angående hvordan troppen matches denne uka:

– Vi tenker kamp for kamp og bruker de spillerne vi har tilgjengelig, og vet at gutta er sugne på å spille kamper. Og det skal de få lov til. De beste av de tilgjengelige starter kampene.

Halldor Stenevik, SIFs matchvinner mot RBK, gleder seg til fortsettelsen:

– Å spille store kamper er fantastisk. Det kler oss, sa han til Drammens Tidende etter kampen søndag.

LES OGSÅ: – Jeg har ventet lenge på dette, og det smakte vanvittig deilig

LES OGSÅ: Tchamba trolig ferdig i SIF – fullroser Henrik Pedersen

Kommentarer til denne saken