Det er november 2021 og vår elskede Bodø Glimt er på fotballverdens lepper. Følelsene da Glimt vant serien i fjor var ubeskrivelige. I år har vi gode sjanser til å vinne den igjen.

Vi valset nylig over Mourinhos Roma og ga han karrierens største tap med 6–1 på Aspmyra. Alle landets aviser er plastret med Glimtsaker og du må rulle langt for å finne andre nyheter.

«Rom ble ikke bygget på en dag, men pulverisert på 92 minutter» skrev Leif Welhaven i VG etter kampen. Alle fotballfans våte drøm. Det sto supportere som har fulgt Glimt i et langt liv på tribunen og gråt.

På Stadio Olimpico fikk vi igjen Mourinho til å se rødt med 2-2, der Romas siste mål var offside og skulle vært annullert. Mourinho, med 8 ligagull i Italia og England, 8 cupgull, 2 champions league-gull, 2 gull i Europa League. Mourinho! Glimt! Smak på det i noen sekunder, la det marinere.

New York Times skrev i fjor om underdogene fra lille Bodø, og folk verden over gledet seg over å lese eventyret. Laget fra den bitte lille byen som, uten pengesterke onkler, har skapt magi og spillet hele ligaen i senk.

Det skrives om ny stadion for Glimt i AN. Storstue for landsdelens, tør jeg si landets(?), store stolthet. Vi bodøværinger er i løpet av et par år blitt storkarer og det er ingen grenser for hva vi skal oppnå. Her må vi tenke stort!

Men i horisonten venter en mindre hyggelig tilværelse. Glimt kommer høyst sannsynlig, før neste sesong, til å miste landslagsspillere Berg, Bjørkan, sannsynligvis Lode og kanskje Solbakken. U21-landslagsspiller Botheim også. Nå ryktes det at signaturen til RBK er nær, og at vi mister både trener Knutsen og assistenttrener Kalvenes. Mister vi sportssjef Bjørkan også? Andre som dras med?

At de gode spillerne forsvinner er forventet. Det må vi leve med, og vi har klart å dyrke nye talent. Fantastisk å se. Forsvinner derimot Knutsen og co. Er jeg redd glansdagene er omme for denne gang.

Hvor er engasjementet, bodøværinger?

Hva gjør bodøværingene for å beholde Knutsen? Tribunene på Aspmyra er langt fra fulle. Bodøværingene sitter hjemme i sofaen med pledd, kakao med brennevin, og blir servert seiere, europaspill og ligagull. Uten å gidde å være der for laget.

Bodø kommune og Glimt gjør lurt i å avvente å se hva som skjer med Glimt i 2022 før man igangsetter nytt stadion. Vi har en gjeng med ekstremt gode gutter som skal erstatte A-laget, men den type tro at vi skal fortsette som før, uten Knutsen, hører hjemme i kirka. Om vi ikke klarer å fylle Aspmyra med Nord-Europas beste lag, kan vi vinke farvel til nytt stadion om vi blir et middelmådig tippeligalag. Farvel til seriegull, farvel til europaspill. Kanskje det verst tenkelige skjer: Tromsø blir bedre enn oss igjen.

Slik jeg ser det kan supportere og bodøværinger velge to retninger her:

  1. Vi kan sitte og se RBK snappe opp Knutsen, som har gitt oss vårt livs fotballopplevelser. Glimt går tilbake til å bli talentfabrikk for de høytlønnede klubbene i ligaen, og vi jubler over at vi klarte å komme midt på tabellen. Vi sitter og se på at RBK vinner seriegull og går videre i Champions League. Det blir morsomt, dere!
  2. Det andre valget er at supporterklubben lager en folkeaksjon som viser hvor mye laget og Kjetil Knutsen betyr for byen, samle inn penger som gjør at vi kan konkurrere med RBK i noen år til. Vi beholder Knutsen i Bodø, går for flere seriegull og flere runder i Europa. Neste gang er det Glimt som slår Real Madrid.

Her må hele byen komme på banen. Kommunen, folket, sponsorer og de rike familiene. Folkeaksjon for å beholde Knutsen i Bodø! Aksjon i sosiale media, i gatene og crowdfunding.

Om alle glimtfans i hele landet får spørsmålet «er du villig til å betale 500 kroner for å beholde Knutsen og assistenttrener i 1–2 år?". Hvem er det som ikke vippser over øyeblikkelig? Vi bruker mer enn det på billetter til familien til én kamp. Vi bruker mer enn det på Discovery Plus.

50.000 bodøværinger landet over som gir 500 usle kroner for et år eller to med eventyr, er 25 Millioner kroner. Da nærmer vi oss premier league-lønn. Ok, det var å ta i. Men det burde ikke være å ta i! La oss si vi klarer 20 % av dette, 5mill. Da er vi på vei. Og en håndfull rikinger som gir 50.000, så sier vi 5 til Knutsen og 1 til Kalvenes. Spleis 500 kroner så du kan gå ut på byen 10–20 ganger i 2022 og bruke flere tusen per kveld på feiringen av seiere. Betal litt for å se Glimt løfte pokalen for seriegull, knuse europeiske topplag og skrive fotballhistorie vi snakker om livet ut.

Til supporterklubben: Lag crowdfunding og forsøk!

Til bodøværingene: Skjerp dere! Spytt i. 500 er ingen ting.

Til Kjetil Knutsen: Bodø er like langt unna Bergen i flytid, når du inkluderer kjøreturen til Værnes. Det var i Bodø magien ble skapt. Ikke i RBKs kaksete ukultur som ikke evnet å gjøre noe med Botheim, Solbakken, mfl. Hold på magien litt til, vær så snill.