Det var NRK Finnmark som først omtalte saken.

Direktøren informerer om at det er tekniske problemer som ligger bak alle kanselleringene.

– Den første uken var det på grunn av ettersyn som vi måtte ta på et fly. Dermed fikk vi et fly mindre enn planlagt. Videre hadde vi et vindu som ble ødelagt på varmeelementet. Det måtte byttes og nytt vindu måtte sendes fra Canada. Det tok noen dager, sier Richardsen til iFinnmark.

I tillegg fikk FlyViking en feil på et tredje fly, da de skulle starte forrige søndag.

– Det står enda i Tromsø og tekniker jobber med feilen, sier direktøren.

Blir bedre

Grunnen til at det hovedsakelig er rutene mellom Alta og Tromsø som har vært rammet av kanselleringer, er at selskapet ikke hadde nok flytid.

– Hvis vi skulle sette inn ekstra tid på de rutene, så hadde vi ikke hatt nok flytid. Flyverne hadde gått ut av arbeidstid, forklarer direktøren.

Nå har flyselskapet byttet om på noen av flyene og direktøren lover at det ser lysere ut fremover.

– Nå har vi gjort om på programmet og per i dag skal vi fly til Alta. Fremover ser det lyst ut, nå når vi får det siste flyet i orden, forsikrer han.

Ekstra sårbare

Richardsen håper at folk har forståelse for at et lite flyselskap er ekstra sårbart, spesielt i en oppstartsfase.

– Det er selvsagt beklagelig at det skjer slike ting, men det ligger litt utenfor vårt kontrollområde. Det er ikke ekstraordinært for oss med tekniske feil, men vi er et lite flyselskap og har ikke ekstra fly stående. Klart at da kan tekniske feil fort få følger for rutene våre. Vi beklager selvfølgelig at det skal ramme passasjerene våre. Det er trist, men vi lover å komme sterkere tilbake med lave priser og bedre regularitet.