Fra tirsdag morgen er Postgården stedet for å få vaksine i Bodø. Kommunes vaksineklinikk flytter nemlig fra en brakkerigg bak Aspåsen skole til lokalene til det gamle postkontoret og servicetorget.

– Vi flytter først og fremst for her får vi en dobling av kapasitet. Vi går fra 500 til 1000 vi kan vaksinere hver dag, sier lederen for vaksineringen i Bodø kommune, Karin Snøve Wiik.

Dose tre

Det åpnes også for vaksinering dose 3 for personer mellom 45–64.

– Men vi begynner med de eldste først. De første vil få innkalling på SMS i løpet av tirsdag, og vi sender fortløpende ut innkallinger etter hvert som timene fylles, sier Wiik

Det er ifølge henne viktig å merke seg at det må ha gått seks måneder fra en fikk dose 2, før en kan få dose 3. Dette må hver enkelt passe på selv, systemet klarer ikke å sjekke dette for deg.

Intervallet blir kontrollert når en møter på vaksinesenteret. Har det gått mindre enn seks måneder, vil timen din bli satt opp på time på et senere tidspunkt, heter det i en pressemelding fra Bodø kommune.

Åpningstider og drop-in

Denne uken er det åpent for vaksinering tirsdag fra 9 til 15, mens det onsdag og torsdag er åpent mellom 9 og 17.

– Vi tilbyr også drop-in, men det er begrenset kapasitet for dette. Bestiller du time i forkant, slipper du å stå i kø, og eventuelt bli sendt hjem hvis antallet doser ikke strekker til. Alle som har bestilt time i forkant, vil få vaksine. Disse blir ikke snudd i døra, sier Snøve Wiik