Samferdselsministeren gir klarsignal til bygging av Polarsirkelen lufthavn – nå starter anbudskonkurransen

Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i Transport- og kommunikasjonskomiteen, sier dagens nyhet er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av Polarsirkelen lufthavn med lokale midler.
Fra venstre: Hans Fredrik Grøvan (Krf), Jonny Finstad (H), Jon Gunnes (V) og Morten Stordalen (FrP).

Morten Stordalen, fraksjonsleder for FrP i Transport- og kommunikasjonskomiteen, sier dagens nyhet er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av Polarsirkelen lufthavn med lokale midler. Fra venstre: Hans Fredrik Grøvan (Krf), Jonny Finstad (H), Jon Gunnes (V) og Morten Stordalen (FrP). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU) og ordfører i Rana, Geir Waage, er i dag innkalt til et møte med samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

PLU og lokale myndigheter er inneforstått med at dette gjøres på egen regning og risiko, og at statlig andel av finansiering ligger inne i andre NTP-periode.

Morten Stordalen, fraksjonsleder for Frp i Transport og kommunikasjonskomiteen, sier dette er en naturlig oppfølging av regjeringspartienes vedtak i NTP om raskest mulig oppstart av polarsirkelen lufthavn med lokale midler. Han var selv FrPs forhandler om den historisk ambisiøse NTP (Nasjonal transportplan 2018-2029.

Jonny Finstad, fra Nordland Høyre og medlem i transportkomiteen, mener at tilbudet på bygging av Polarsirkelen lufthavn vil bidra til å legge et viktig grunnlag for videre gjennomføringsavtaler og politisk behandling.

- Det er første gang dette gjøres i Norge, så det blir spennende hvordan markedet reagerer.

John Gunnes fra Venstre, også medlem i transportkomiteen, vil berømme initiativet og kreativiteten i denne saken.

-Et offentlig og privat samarbeid på modernisering innen samferdsel er god Venstre-politikk og denne regjeringen heier på ildsjelene som tørr. Samtidig skal alle flyplasser i nærheten av Mo i Rana fortsatt ha et godt tilbud for sine innbyggere.

Krf`s parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, var medlem i transportkomiteen forrige periode og deltatt i NTP forhandlingene om Ny lufthavn i Rana. Grøvan er glad for at vedtaket følges opp med dagens klarsignal og ser fram til at arbeidet med denne viktige regionale flyplassen nå kan starte opp.

Artikkeltags