Tidligere i kveld ble det slått full alarm etter en alvorlig voldshendelse i Kongsberg.

Klokken 18.13 fikk politiet flere meldinger fra personer i Kongsberg sentrum at en person beveget seg rundt med et våpen som skal ha vært en pil og bue.

Ved 20:30-tiden bekrefter politiet at flere personer er døde og skadde, og at en person er pågrepet i saken.

23:19 opplyser politiet på en pressekonferanse at fem personer er døde. To personer er sendt til sykehus med skader.

En av de skadde er en politibetjent som oppholdt seg på åstedet utenfor arbeidstid.

– Vi har ingen grunn til å tro at de to personene er livstruende skadd, opplyser politiet.

Pil og bue

– Vi kan dessverre bekrefte at det er flere skadde og omkomne etter hendelsen. De skadde er kjørt til sykehus, sier Øyvind Aas i politiet, til NTB.

– Mannen som har utført handlingen, er pågrepet av politiet, og det foregår ikke aktivt søk etter flere personer. Ut fra de opplysningene vi har, er det én person som sto bak dette, sier Aas.

Ifølge Laagendalsposten gikk den første meldingen ut på at en person var observert med pil og bue, og at han skal ha skutt etter en annen. Publikum ble bedt om å om å holde seg innendørs.

Siktet på folk

Vitner opplyser at en mann skal ha vært inne på Coop Extra på Vestsiden og siktet på folk. Dette området er nå helt avsperret.

Et vitne så gjerningsmannen løpe i Hyttegata med politiet etter seg og at de skjøt etter ham, med det han mener var en mp5. Vitnet så også en kvinne ligge skadet i krysset og rope etter hjelp. Også hun var knivstukket. Flere blir omtalt som hardt skadet.

Klokken 19.30 pågikk det en politiaksjon ved en adresse i Hyttegata. Her var det massivt oppbud av politi, helsepersonell og branntjenestemenn. Hva som pågår her er ikke klart, siden politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger. Klokken 19.40 begynte mannskapet å trekke vekk fra stedet.