Torsdag ble Værøy-bedriften verdensmestre

Terje Andreassen mottar pokal og gullmedalje fra VM-konferaniser Jørn Hoel

Terje Andreassen mottar pokal og gullmedalje fra VM-konferaniser Jørn Hoel

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Brødrene Andreassen AS ble verdensmester i Lutefisk, da det ble arrangert tidenes første VM i lutefisk torsdag.

Ti lutefisk-produsenter fra Norge og Sverige deltok, og det ble til slutt Brødrene Andreassen AS fra Værøy i Lofoten som gjorde størst inntrykk på juryen.

Det skriver kommunikasjonsbyrået PYX i en pressemelding.

Myten om røyktunge herremiddager i lukkede rom hvor man skylder lutefisken ned med store mengder akevitt, har nok gitt mange et litt snevert inntrykk av den fantastiske retten, og den kan ha bidratt til at unge mennesker, kanskje spesielt kvinner, ikke opplever at lutefisk angår dem. Det gjør den i aller høyeste grad, og lutefisk passer til en rekke anledninger; alt fra familiemiddager, venninnekvelder og parmiddager.

Da VM i lutefisk ble arrangert i Mathallen i Oslo torsdag, skulle en fagjury bestående av mesterkokkene Jørn Lie fra Gamle Raadhus Restaurant og Øyvind Hjelle fra Palace Grill, TV 2-kokk Wenche Andersen, samt Iselin Bogstrand fra Norges sjømatråd, kåre verdens tre beste lutefisk-produsenter.

Etter blindsmaking av lutefisk fra alle de ti produsentene, var VM-juryen enige om at det var Brødrene Andreassen AS som hadde levert den beste fisken og som fortjener tittelen verdensmester i lutefisk. Viking Seafood AS fra Averøy gjorde seg fortjent til VM-sølv, mens Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS fra Kvaløya tok bronsemedaljen.

Tilberedningen av fisken under konkurransen stod Vulkanfisk og Kulinarisk Akademi for. De delte fisken i serveringsstykker, og drysset på med litt salt. Etter 30 minutter ble fisken skylt i kaldt vann, lagt i langpanne og dekket med folie. Den ble så bakt i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter til den var ferdig.

Årets lutefisk-sesong ble forøvrig åpnet på offisielt og tradisjonelt vis på Gamle Raadhus Restaurant tidligere på dagen. Lutefisk-sesongen varer frem mot jul.

Artikkeltags