Brukte fem millioner på fiskesimulator med utgangspunkt i Nord-Norge

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag var det verdenslansering på PC-spillet Fishing Barents Sea, som er utviklet av Gøran Myrland fra Ringvassøy i Troms, som står bak selskapet Misc Games sammen med Jørgen Manke. Spillet tar utgangspunkt i Hammerfest i Finnmark, hvor du som hovedperson arver en sjark. Så gjelder det å med seg godt haill.

Gøran Myrland har uttalt til NRK Troms at var overveldet av responsen spillet fikk etter lansering.

- Dette er en stor dag, og det har gått over all forventning. Spillet har bare tatt helt av. Vi hadde sett for oss at vi kom til å gjøre det greit. Men dette er helt fantastisk, sier Myrland til NRK.

Spillet er lansert i 10 landhvor 30.000 eksemplarer allerede har blitt solgt. Det har kostet 5 millioner kroner å utvikle.

- Tiden er overmoden for et ordentlig fiskespill som kan konkurrere med farming- og flightsimulatorer verden over, sier Myrland videre til NRK.

Han lærte å fiske av bestefaren, og regner med at sistnevnte blir stolt av barnebarnet. Selv har Gøran Myrland jobbet på fiskebåt, og det er slik at ideen kom til verden.

– Ideen i utgangspunktet var å lage et spill som skulle koste veldig lite å lage, fordi jeg hadde ikke ressurser. Jeg måtte begrense meg med tanke på hvor mye jeg skulle putte i det, og hvor lang tid det skulle ta å lage, sier han til NRK.

Artikkeltags