Fire smittet i Meløy: - Så langt har vi kontroll på situasjonen

Meløy-ordfører Sigurd Stormo bekrefter at det fortsatt er fire personer som er smittet med Covid-19 viruset i Meløy.

Meløy-ordfører Sigurd Stormo bekrefter at det fortsatt er fire personer som er smittet med Covid-19 viruset i Meløy. Foto:

Fire av de 108 som er testet for korona i Meløy er smittet med Covid-19.

DEL

Det forteller ordfører Sigurd Stormo, som torsdag ettermiddag fikk bekreftet at antall smittede ikke er endret siden tirsdag kveld denne uken.

- Meldingen fra smitteoverlegen er at alle de smittede i Meløy er nærkontakter, og at de er avdekket gjennom smittesporing, sier Stormo.

Som forteller at testingen har foregått etter Folkehelseinstitutets retningslinjer.

- Dette innebærer etter mitt skjønn at vi så langt har kontroll på situasjonen.

Karantene

Ordføreren har ingen oversikt over hvor mange som sitter hjemme i karantene, utenom kommunens egne ansatte.

- Meløy kommune har fortsatt 15 av sine ansatte i pålagt eller selvpålagt karantene, av de totalt 90 ansatte som har vært i karantene til nå, sier han.

Når det gjelder lokale forskrifter vedtok formannskapet torsdag å opprettholder kravet om to ukers karantene for reisende som kommer fra et område sør for fylkesgrensen.

40 har meldt seg

Kommunen har opprettet et eget område på sin hjemmeside der befolkningen kan finne informasjon om hvordan de kan forholde seg, og hvordan de kan komme i kontakt med hjelpeapparatet.

- Vi har også opprettet et kommunalt bemanningskontor der 40 personer har meldt seg til tjeneste innenfor helse og velferd, sier ordføreren.

Artikkeltags