Totalt seks personer var involvert i ulykken.

– Nødetatene rykker ut til Steigentunnelen etter melding om trafikkulykke. To kjøretøy involvert. Tunnelen er stengt, opplyser Nordland politidistrikt i den første meldingen som gikk ut.

I ei pressemelding søndag kveld bekrefter politiet antall omkomne.

Politiet fikk melding kl. 16.00 om en alvorlig trafikkulykke i Steigentunellen i Nordland, går det fram av meldingen.

– En traktor med henger er blitt påkjørt bakfra av en utenlandsk registrert bil, omtrent midt inne i tunnelen. Begge de involverte kjøretøyene kjørte i retning E6, opplyser Tommy Bech operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

– Det er seks voksne personer involvert i ulykken, en person satt i traktoren og fem personer satt i bilen. Fire er bekreftet omkommet av helsepersonell på stedet. Alle de fire omkomne satt i personbilen. I tillegg er to personer skadd, og er blitt fraktet med luftambulanse til Nordlandssykehuset. Politiet jobber med å avklare identitet på de som satt i den utenlandskregistrerte personbilen, opplyser Bech

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er på vei til stedet og Statens havarikommisjon er varslet.

– Tunnelen vil fortsette å være stengt i noen timer framover, mens det gjøres nødvendige undersøkelser og skadestedet ryddes, opplyser Tommy Bech.

Rett før klokken 17.00 meldte politiet at nødetatene var fremme på stedet.

– Flere personer er alvorlig skadd og livreddende behandling pågikk, meldte politiet.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er varslet.

Rett før klokken 20.00 kjørte tre bårebiler inn i tunnelen.

Stabssjef ved Nordland politidistrikt Bent-Are Eilertsen, sier til NRK søndag kveld at de fire som omkom ble bekreftet omkommet kort tid etter at nødetatene kom til stedet.

Politiet forteller at de omkomne er turister på ferie i Steigen. De jobber nå med å komme i kontakt med de pårørende.

– Dette er turister fra et større reisefølge. Det vil ta litt tid å få varslet pårørende. Vi får bistand fra Kripos til å gjøre nettopp det, forteller Eilertsen til NRK.

Veitrafikksentralen nord opplyste at veien tidligst kunne åpnes igjen klokken 22.30.