Gå til sidens hovedinnhold

Finansiert av fellesskapet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderne hos Ellingsen Seafood, Lofoten, fortjener helt sikkert bonus for sin innsats gjennom året, men annonsert bonus fremstår som svært spesielt. Bonus skal normalt belastes bedriften, men her fremstår bonusen som en kostnad for fellesskapet.
Permiteringsordningen(fritak for arbeidsplikt og fritak for lønnsplikt) er ment å kompensere for uforutsette hendelser som gjør at bedriften midlertidig ikke har oppdrag. Da tar det offentlige regningen for lønna(ledighetstrygd) til arbeiderne, inntil normal virksomhet er etablert.
At bedriften ikke har slaktemoden laks ved årsskiftet er ganske normalt i bransjen. Det er planlagt. Bedriftene slakter ut mot årsskiftet; da er prisene høyest. Etter nyttår er (deler av))arbeidsstokken i permisjon på fellesskapets regning. Men det er bedriftens plikt å planlegge driften slik at det er jevn sysselsetting, selv om det skulle gå ut over lønnsomheten.
Arbeiderne burde få permisjon med lønn pluss eventuell bonus. Slik det er nå fremstår bonusen som finansiert av fellesskapet.

Kommentarer til denne saken