Terningkast 4: Med blanke ark

Nye i byen. «Tomboy» forteller om søstrene Laure (10) og Jeanne (6) som flytter til ett nytt sted. Laure griper muligheten til å starte med blanke ark.

Nye i byen. «Tomboy» forteller om søstrene Laure (10) og Jeanne (6) som flytter til ett nytt sted. Laure griper muligheten til å starte med blanke ark.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«Tomboy» forteller en viktig historie, men filmen er for langtekkelig.

DEL

Dette er en sterk historie om ei ung kjønnsforvirret jente på 10.

Laure (10) og Jeanne (6) flytter til et nytt sted sammen med sin far og gravide mor. Laure blir raskt kjent med nabogjengen, og får seg kjæreste. Det hun unnlater å fortelle at hun er en jente.

Langtekkelig

Dette er andre filmen til regissør Céline Sciamma. Filmen går litt sakte framover i starten, men tar seg opp utover ettersom minuttene går.

Det vi får servert på lerretet er en høyst troverdig og virkelighetsnær historie. Denne franske filmen kommer med få overdrivelser og overraskelser. Sciamma tør å ta seg tid til lengre stille pauser, og gir oss perioder uten dialog.

Humor. Filmen har noen humoristiske øyeblikk, som når Laure kommer med en del kreative løsninger på hvordan han skal framstå som gutt. Skuespillerprestasjonene til Zoé Héran (Laure) og Malonn Levana (Jeanne) er meget bra, og bidrar til å dra opp filmopplevelsen.

Prisbelønt

Tomboy har vunnet en rekke priser. Deriblant Teddy-prisen under filmfestivalen i Berlin. Filmen er kun på 78 minutter, noe som er evig nok.

Filmen forteller en meget god historie, men er litt for langdryg.

Dette er en film for de tålmodige og de som foretrekker det hverdagslige på skjermen.

Artikkeltags