Han er årets kinosjef

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Kinosjef Erik Jørgensen og nestleder Tone Furøyen ved Fram Kino i Bodø stakk av med prisen Årets kinosjef 2013.

- Erik Jørgensen og Tone Furøyen har gjennom en årrekke drevet landets eldste kino på en forbilledlig måte, og deres engasjement og utmerkede jobb gjør de til verdige vinnere av Årets kinosjefpris – stor kino, melder Norske filmbyråers forening i en pressemelding.

- Filmsjefene har et positivt samarbeid med både Tone og Erik, og synes Fram Kino står for en solid drift. De er oppdaterte og resultatorienterte, og har også et godt samarbeid med filmklubben på de smalere filmene. Kinoen hadde en økning i besøket fra 2011 til 2012 på hele 10%, heter det videre.

Årlig pris

Denne prisen blir hvert år delt ut av Norske Filmbyråers Forening, og går til kinosjefer som har utmerket seg positivt og samtidig gjort en god innsats for sin kino.

Norges eldste

Her er noe av de som legges til grunn for at Erik Jørgensen og Tone Furøyen stakk av med den gjeve prisen:

«Fram Kino i Bodø er Norges eldste kinobedrift. Kinoen har vært i kontinuerlig drift siden 1908, og har vært drevet og eid av familien Jørgensen. Kinoen drives i dag av Erik Jørgensen, og det var hans oldefar som startet det hele for over 100 år siden. Kinoen hadde én storsal fram til 1989, hvor den ble bygget om til tre kinosaler.

Erik har mer eller mindre vokst opp på kinoen, og tok maskinistsertifikat allerede i en alder av 16 år. Han overtok kinosjefjobben etter sin far da han var tidlig i 20-årene. Han har siden drevet kinoen med stødig hånd, og det er unødvendig å spørre om hans kollegaer trives på jobben. Den faste staben på 6 personer har til sammen vært ansatt ved bedriften i 175 år. Det er et gjennomsnitt på litt under 30 år per ansatt.

Etter å ha stått for driften og programmeringen alene i en årrekke, har Erik overlatt roret mer og mer til sin nestleder Tone Furøyen. Hun har de senere år vært programansvarlig og opparbeidet seg et like tett og godt forhold til byråene som Erik.

De får begge skryt for å være faglig dyktige og behagelige å samarbeide med.»

Artikkeltags