Fikk millionkontrakt på Avinors storsatsing i Bodø: - Gleder oss til å ta fatt på utfordringen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GK Inneklima i Bodø skal levere byggautomasjon til senteret for fjernstyrte flytårn som nå er under bygging i Bodø.

Prosjektet skal settes i drift mot slutten av 2020.

– GK skal levere automatikk for automatisk styring av varme, ventilasjon og kjøling samt tilhørende SD-anlegg, forteller avdelingsleder Morten Lian Sandvik i GK Inneklima i en pressemelding.

Jobben har en verdi på et par millioner kroner. Lian Sandvik kaller det en spennende utfordring.

– Systemene er dublerte med meget strenge krav til oppetid. Kravene kan på mange måter sammenlignes med datasenter. Det skjer veldig mye spennende i Bodø om dagen med bygg og teknologi, og dette er et av de aller mest spennende prosjektene. Vi gleder oss virkelig til å ta fatt på denne utfordringen.

Når bygget står ferdig og alt det tekniske er på plass og i orden, skal til sammen 15 forskjellige flytårn styres fra Langstranda i Bodø.

- Den nye flyplassen i Bodø planlegges og bygges uten et eget flytårn fordi trafikken skal styres fra oss i RTC. Bodø blir nok en av de siste flyplassene som tas inn her. De fem første er tårnene ved Mehamn, Berlevåg, Røros, Røst og Hasvik. Deretter skal lufthavnene i Namsos, Rørvik, Sogndal, Førde, Vardø, Svolvær, Molde, Haugesund og Bodø og Lakselv inn, sa daglig leder Geir Ove Heir til Bodø By i juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken