I forbindelse med oppgjøret i UEFA Europa Conference League mellom Bodø/Glimt og polske Lech Poznan på Aspmyra forrige uke var det flere supportere som tok til orde for å få endret billettprisene.

- Via sosiale media og leserinnlegg i byens aviser ble vi gjort oppmerksomme på engasjementet mot prisnivået på Europa-kampene i Bodø. Denne kritikken mener vi er helt og holdent berettiget og derfor ønsker Bodø/Glimt nå å gjøre endringer på prisnivået på eventuelle fremtidige kamper, skriver klubben på egne nettsider.

Tatt til seg kritikken

Disse endringene vil også fryses, slik at de ikke bare gjelder for et eventuelt videre sluttspill i Conference League, men også dersom det skulle bli gruppespill igjen til høsten.

Prisene vil også følge sesongen 2023/24 og dermed også gjelde i det eventuelle sluttspillet neste vinter.

Da kritikken haglet som verst, uttalte Erik Baalmann i J-Feltet seg til Avisa Nordland om situasjonen.

– Innad i styret har vi snakket om prisene og diskusjonen om foregår på Twitter, så vi har helt klart lagt merke til at folk reagerer på dagens priser. Det er altfor dyrt, uttalte han da.

I tilsvaret sitt til kritikken, uttalte Ørjan Heldal, komersiell leder i Bodø/Glimt at de skulle se på saken for å imøtekomme den på en bedre måte.

Lanserer gratisordning

I tillegg til å endre prisen på kortsidene fra 350,– til 300,– gjør vi det også billigere for familier og barn å dra på kamp i Europa. En barnebillett på kortsidene vil nå koste 200,–.

- Vi ønsker, i tillegg til å justere prisene, å gjøre det enda enklere å komme seg på Glimt-kamp, for alle.

Derfor oppretter Glimt nå en portal der organisasjoner og privatpersoner kan søke om billetter til alle Glimts kamper. Dette er en ordning som også gjelder kampene i Europa.

Etter man har søkt vil man kunne bli trukket ut til å få gratisbilletter til den gitte kampen.

- Vi vil komme tilbake hvordan dette skal fungere i praksis på et senere tidspunkt, skriver klubben.