Det sier Christian Michelsen (41) fra Tønsberg etter at han i sommer gjorde det han selv betegner som et røverkjøp.

Da fikk han tilslaget på en 70 fots trebåt for bare 100.000 kroner.

– Båten ble opprinnelig lagt ut for en pris på godt over en million kroner, men det ble ikke noe salg da, trolig fordi det fortsatt gjenstår en god del arbeider på den. De arbeidene skal jeg fullføre. Jeg er håndverker av yrke så dette skal jeg få til, sier han med overbevisning.

Den gedigne og unike båten befinner seg på Skutvik i Hamarøy. Den er bygd av Frank Bolsøy. Han startet på prosjektet i 2001, men rakk ikke å bli ferdig med det før han døde høsten 2018, bare 57 år gammel.

– Det er et smykke av en båt han har skapt. Jeg skjønner ikke hvordan han har klart det. Han har gjort absolutt alt arbeid selv, det meste for hånd. Han har blant annet hentet tømmer ut av skogen til hele båten. Det er anslått at han brukte mellom 2,5 og 3,5 millioner kroner på prosjektet, sier Christian Michelsen til Avisa Nordland.

Bor om bord

Han har vært snekker/tømrer i 25 år, men er nå i ferd med å bli uføretrygdet etter flere dramatiske hendelser i livet, blant annet en svært alvorlig ulykke med en sparkesykkel.

– Derfor kom kjøpet av båten på et veldig bra tidspunkt i livet. Det har lenge vært en drøm å få min egen båt. Jeg er oppvokst i hvalfangerbyen Tønsberg. Både faren og bestefaren min var til sjøs, så jeg har vokst opp med båter. Nå har jeg noe å holde på med de neste årene, smiler han.

Michelsen kom helt tilfeldig over båten da han og en kamerat satt og kikket på husbåter på Finn.no for cirka fire måneder siden.

Les også: Bygde båten i hagen

– Jeg ringte med en gang til megleren og dagen etter dro jeg til Skutvik og kjøpte båten. Siden da har jeg bodd om bord, jobbet og kost meg. Nå er drømmen en gang å kunne seile jorden rundt med den, inkludert en tur til Sydpolen. Jeg har ikke seilt så veldig mye, så jeg må ha med meg mannskap på en så stor båt som dette. Jeg må uansett lære meg å seile. Jeg er en perfeksjonist med ocd (tvangslidelser) og et snev av autisme, så når jeg bestemmer meg for å lære noe, klarer jeg det. Jeg digger å holde på med pirkesnekring, smiler han.

Må sendes med båt

Inntil Christian Michelsen kan kaste loss, er det mye mer jobbing som må utføres i Hamarøy. Der må han også få om bord blant annet flere motorer, seks tanker og 18 tonn med ballast.

Planen er å få sendt båten sørover til Tønsberg med en fraktebåt gang i løpet av 2022 for å fullføre de resterende arbeidene der. De vil koste penger, men 41-åringen vet hvordan han skal ordne finansieringen.

– Jeg har et hus med kjellerleilighet i underetasjen i Holmestrand. Det skal jeg leie ut. Inntektene skal jeg bruke på å fullføre båtprosjektet. Det vil trolig ta et par år, hvis jeg klarer å få med meg folk. Jeg er også på utkikk etter investorer som vil være med på prosjektet, opplyser den ferske båteieren.

Han har for lengst bestemt seg for hva båten skal hete.

– Den skal ha navnet som Frank Bolsøy ga den; Vicky Jezibel.

Båten er bygd etter modell av Colin Archer-skutene, bare i større målestokk.

– Den skal ha mast og seil, men det kommer nok først på plass om noen år, tror Christian Michelsen.

– Det er litt galskap det du holder på med?

– Det er det ingen tvil om. Kompisene mine sier at det ikke er mange som ville greid dette, men de er sikre på at jeg vil klare å «naile» det, fordi jeg aldri gir opp. Det blir sikkert både mye tårer, latter og blod før jeg er i mål, men jeg gleder meg til arbeidet som venter, sier Christian Michelsen, som ikke er i tvil:

– Jeg skal bo om bord i båten resten av livet!