Gå til sidens hovedinnhold

Fikk besøk av Ap-toppen: - De må få det de trenger for å løfte idretten igjen

Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet, besøkte tirsdag frivilligheten og idretten i Bodø. På Bratten fikk Stenseng og ordfører Ida Pinnerød møte Røde Kors, Bodø og Omegn Turistforening, Innstranda IL og idrettsrådet.

Temaet for møtet var blant annet finansiering av idretten. I 2020 ble det totalt utbetalt 13,36 millioner kroner i momskompensasjon i Bodø. Arbeiderpartiet går til valg på å gi full momskompensasjon til idrettslag og frivilligheten. Det ville betydd 3,13 millioner mer til Bodøs frivillige lag og organisasjoner i 2020.

- Folk i alle aldre over hele landet skal kunne tilbys aktiviteter og fellesskap, og de frivillige som står på hver dag for å virkeliggjøre dette må få den finansieringen de trenger for å klare og løfte idretten igjen. For Arbeiderpartiet er det viktig at vi sikrer full momskompensasjon, øker grunnfinansieringen og sikrer gode idrettsanlegg, sier Kjersti Stenseng (Ap).

Kjellaug Ellingsen i BOT trakk i møtet fram viktigheten av momskompensasjon.

- For vår del ville full momskompensasjon slått godt ut. Dette er arbeid vi allerede foretar oss, så å få mer igjen for dette ville vært veldig bra. Det har også vært nyttig for oss å høre hvordan vi i frivilligheten og idretten står overfor mange av de samme utfordringene, sier Kjellaug Ellingsen.

I 2020 fikk de 299 816 kroner i momskompensasjon. Ved full momskompensasjon ville BOT fått 70 402 kroner mer.

- Det siste året har vært tøft for mange. For frivilligheten har dette både kostet dem medlemmer og penger, og regjeringen kunne gjort mer for å hjelpe dem gjennom denne tiden. Regningen for pandemien må ikke ende opp som økt deltakeravgifter eller redusert aktivitet barn og unge. Det vi trenger nå er et krafttak for frivilligheten og mer aktivitet som inkluderer flere, sier Øystein Mathisen som er tredjekandidat for Nordland Arbeiderparti.

Kommentarer til denne saken